בין כל השאלות ששלחתם אלינו, מישהו ניסה להיות מצחיק ושאל "האם יש חיים בחלחולת?", בגלל שאנחנו לא מבינים הומור, דווקא נענה ברצינות:

כן. וודאי שיש, מה חשבת? 'החלחולת' למי שלא מכיר הוא השם העברי לרקטום שלכם, החלק האחרון לפני פי הטבעת. אורך החלחולת הוא כ-17 סנטימטר וזה מספיק מקום בשביל לקיים עולם ומלואו של חיים תוססים!

אז מה חי לך שם? דבר ראשון המון, אבל המון חיידקים. בעיקר ממשפחת ה e-coli, אלו משפחות חיידקים אשר ניתן למצוא בצואה של יצורים בעלי דם חם, בניהם גם אנחנו, בני האדם. הרבה פעמים משייכים את החיידקים האלה למדידת זיהום כי אם יש לדוגמא מאגר מים עם הרבה מאוד חיידקי אי-קולי בתוכו, אנחנו יכולים להבין לבד איך הם הגיעו לשם..

עוד בעל חיים שחי לך בתוך התחת הוא כמובן תולעים. (אופציונאלי כמובן, אם נדבקת) כן, לא רק לכלבים יש תולעים, גם לבני אדם, וזה הרבה יותר שכיח ממה שאתה חושב. תולעים אוהבות להתמקם בחלחולת מכיוון שהרבה יותר מאוורר להן שם (אירוני משהו), תוסיפו לזה את העובדה שאנחנו שומרים על טמפרטורה די קבועה של 37 מעלות באזור הזה והנה יצרנו סביבת גן עדן להתרבות. תולעת יחידה יכולה להטיל עד 15,000 ביצים בלילה אחת בתוך חלחולת מתאימה. מה שגורם לגירודים לא נעימים בפי הטבעת שלך, וזה אחד התסמינים לכך. אז אני מקווה שקיבלת תשובה ועוד יותר מקווה שאתה לא מצטער ששאלת את השאלה.

נטלי רצתה לדעת מהו המקום הכי שקט בעולם שאפשר לברוח אליו?

אם נניח בצד את המשרד לזכויות האזרח בצפון קוריאה, המקום הכי שקט בעולם הוא חדר מיוחד הנקרא 'תא אנכרוני' במעבדת סאונד במיניאפוליס.  אבל כל 'תא אנכרוני' בעולם בגדול עובד אותו דבר.

מה זה בכלל תא אנכרוני? פירוש המושג הוא תא שלא מחזיר הד. זה לא ברור מאליו, אבל מרבית העולם שלנו מחזיר הד ברמה מסוימת. אנחנו רגילים שיש בסביבתנו סוג של רעש רקע. זה שומר על השפיות שלנו כי המוח שלנו יודע לעבוד עם רעשי הרקע מרגע שאנו נולדים. בתא אנכרוני מבטלים את כל רעשי הרקע כך שמתחילים לשמוע את הדממה באמת וזה אומר שניתן לשמוע את פעימות הלב שלך בעוצמה, את הריאות נושמות ואפילו את מחזור הדם באוזניים.

הנה סרטון קצר שמדגים את ההבדל בין פיצוץ בלון בחדר רגיל ופיצוץ בחדר ללא הד:

התא בנוי כך שמכל כיוון מקיפים אותו ספוגים משוננים כמו פירמידות שצורתם סופגת את גלי הקול עד לרמה של 99.99% כך שלא חוזר שום הד. אפילו הרצפה היא רשת ברזל דקה שמתחתיה יש ספוגים. התא משמש בעיקר למחקרים שונים הקשורים לסאונד ורעש. רמת הדציבלים, או 'רעש הרקע' בתא יורדת למספר מדהים של מינוס 9.4 דציבל. לצורך השוואה, לחישה נמדדת בכ-30 דציבל. מדובר על דממה כל כך רועמת שאנשים רבים מתחילים להרגיש אי נוחות, קלסטרופוביה ולחץ כאשר הם נכנסים לחדר. נאס"א אפילו משתמשת בתאים כאלה כדי לבחון את האסטרונאוטים שלה במצבי לחץ, כי כולנו יודעים שאף אחד לא שומע אותך צורח בחלל..

ועוד דוגמא עם סקסופון:

עמית מת לדעת מתי כבר הוא יוכל לנסוע בזמן.

אוקי, אז האמת, שניתן לנוע בזמן ממש עכשיו. אבל אל תתרגש יותר מידי כי מדובר פה על תנועות מאוד מצומצמות. לפני שנגיע לשיטה שעובדת צריך להבין שכל נושא המסע בזמן הוא בעיקר תיאורתי. בתיאוריה קיימות הרבה מאוד דרכים לנוע בזמן. אבל במציאות, כמות האנרגיה והכסף שצריך בשביל לנסות ולבצע מסע כלשהוא בזמן היא כל כך אדירה, שכנראה שאנחנו יכולים בעיקר להביט על השעון ולהמתין בסובלנות עד שהטכנולוגיה תתפתח ונוכל לנוסע בחופשיות בזמן. אבל אנחנו לא נשאיר אותך מאוכזב. בוא נגלה מהי השיטה שבכל זאת עובדת.

תאוריות קונספירציה מסע בזמן (צילום: יוטיוב )
הנה מישהו שכבר הצליח | צילום: יוטיוב

תיאוריית התרחבות הזמן, מכירים? התיאוריה אומרת בגדול כי ככל שאתה תנוע מהר יותר כך הזמן יעבור לאט יותר. לדוגמא, אנשים שעובדים בחלל ונעים במהירויות מטורפות - מזדקנים לאט יותר, הקוסמונאוט הרוסי סרגיי קריגלב, ששהה בחלל תקופה מטורפת של מעל 803 ימים אשכרה נע קדימה בזמן ב-0.02 שניות (בחייו שלו). נכון, זה ממש מעט, אבל זה גם משהו.

ניסוי נוסף שהוכיח את התיאוריה הזו הוא שלקחו 2 שעונים אטומיים מדויקים ומסונכרנים בטירוף והעלו אחד על מטוס סילון שטס מסביב לכדור הארץ פעמיים. כמובן שמהירותו הייתה גבוהה יותר מהשעון שנשאר עומד במקום. כאשר הפגישו שוב את השעונים היה פער קטנטן בניהם כשהשעון שעל המטוס הראה שעה מוקדמת יותר, כך שאחד השעונים 'נע בזמן'.

בשביל להבין את התיאוריה, הנה סרטון קצר שינפח לכם את הראש, תישארו מרוכזים: