עבור שוטרים, חיילים, מאבטחים, וכל שאר בעלי הפריבילגיות להיות אלימים בחסות החוק, עצירת אדם באמצעים לא קטלניים, מבלי לגעת בו או להתקרב אליו, היא עניין של חיים ומוות. דמיינו את הסיטואציה הבאה: עבריין נמלט לכוד בסמטה, שוטר בודד הצליח לעמוד בקצב הריצה שלו וכעת שניהם עומדים זה מול זה – אף אחד לא רוצה לעשות את הצעד הראשון. העבריין מחפש דרכי מילוט בזמן שהשוטר מרים את ידו הימנית וחושף כפפה ארוכה מפלסטיק שחור בעלת מראה קרבי, המכסה את האמה. העבריין מנסה להבין מאיפה הגיעה נקודת הלייזר הירוקה לחזה שלו ותוך שנייה חצי מיליון וולט זורמים דרך גופו ומשתקים אותו. נשמע כמו מדע בדיוני? גם זה הופך כעת למציאות.

>> עוד בהיקס: לא תאמין מה חמש כוסות קפה ביום יכולות לעשות לך

השרוול המשוריין, הקרוי "באדי גארד", הומצא על ידי דיויד בראון – צלם, עורך ומפיק של מופעים עבור אמנים ולהקות כמו רייג' אגיינסט דה משין, סנופ דוג ועוד. הוא מצויד בשוקר רב עוצמה, מצלמת וידאו, כוונת לייזר ופנס, ומטרתו, במילים פשוטות, היא מניעת אלימות קשה באמצעות אלימות מתונה.

 

אין תמונה
אל תדאג אני אחשמל אותך בצורה מתונה

הקונספט עלה במוחו של בראון ערב אחד בשנת 2004, כשהוא שוחח עם חבר על תקיפת קוגר בפארק בקליפורניה. הקוגר הרג רוכב אופניים ופצע רוכב אחר. בראון חשב לעצמו שגם אם הם היו חמושים בסכין, בסיטואציה מבהילה, אנשים לא מאומנים נוטים לשמוט חפצים מהידיים, ונשק הגנתי יעיל באמת חייב להיות כזה שאי אפשר לאבד, וניתן להפעיל במהירות ובקלות.

שותפו של בראון לפרויקט הוא חברו השחקן, קווין קוסטנר. הוא הכין אב-טיפוס תוך 48 שעות מחומרים שהשיג בחנות לכלי בית וברגע שקווין קוסטנר ראה את הפיתוח הוא התלהב ואמר: "אני רואה את היישומים בשטח, אני יכול לראות את כוח ההרתעה של המתקן ואני יכול לראות את זה עובד – ואלה הדברים שמניעים אותי".

בזמן ששיכלל את המצאתו, בראון הבין שקהל היעד שלו הם שוטרים, סוהרים וחיילים, ולא מטיילים. עיקר החשיבה הארגונומית התמקדה בשימושיות, נוחות, מהירות והכי חשוב – שהמשתמשים לא יחשמלו את עצמם בטעות. שבע שנים ושלושים גרסאות אחרי, בראון היה מוכן לחשוף לעולם את הבאדי גארד.

לדברי בראון, עבריין שיודע שהוא מתועד יתנגד פחות למעצר, כך שהמצלמה נמצאת שם בעיקר לשם הרתעה. הכוונת שם בשביל שלא תפשלו ובטעות תפגעו בילדה קטנה שעומדת ליד. אפילו הטעינה של השוקר מאיימת – כשרואים את האלקטרונים מקפצים מאלקטרודה לאלקטרודה, ושומעים את קולות פיצוח האוויר המחושמל, די ברור מה הולך לבוא אחרי.

הבאדי גארד עשה את הופעת הבכורה שלו בחודש שעבר, בתצוגת תכלית, שהתקיימה בכלא מושבת, במערב וירג'יניה (ארה"ב). משרד המשפטים האמריקני ביים מהומה וכנראה שהניסוי עבר בהצלחה מפני שהדגמים הראשונים כבר נרכשו עבור השריפים של לוס אנג'לס, ויסופקו בהמשך השנה. אכן נשק ראוי לקאובוי.

לדברי בראון, הדגמים העתידיים עשויים לכלול חיישנים לאיתור חומרים כימיים, מצלמה לזיהוי ביומטרי ותרגומון אוטומטי שיסייע לחיילים לתקשר עם אנשים במדינות זרות (או לחילופין: עמים כבושים). בראון מסכם: "הבאדי גארד יעניק עוצמה לאנשי חוק בכל העולם וגם יציל חיים".

תודה לאתר HIX, שמוצא ידיעות מרתקות במקומות שבחיים לא חשבתם עליהם.

>> וולברין או רובוקופ? גיבורי העל הכי קשוחים בקולנוע