צריכת בשר אדם לא ממש מקובלת בימינו, אבל תאמינו או לא הייתה תקופה שהמנהג המחריד היה יחסית שכיח בעולם. למעשה, עוד במאה הקודמת הרפואה המערבית השתמשה בדם אנושי בתור תרופה – מה שכבר לא עושים, תודה רבה. עד לפני 50 שנים, קניבליזם הייתה תופעה שכיחה מאוד אצל בני שבט הפור בפפואה ניו גיני שנהגו לאכול את קרובי המשפחה המנוחים שלהם. כיום, אכילה של בני אדם בעיקר קשורה לתרחישי זוועה מסרטי אימה כאלו ואחרים, ככל הנראה עם שבט נידח איפשהו באמזונס.

נניח שנתעלם רגע מהעניין האתי הקטן הזה שלאכול בשר אדם זה מזעזע ונוראי, מסתבר שזה גם מאוד לא בריא. למען האמת, קניבליזם יכול להרוג אותך. ראשית כל, בשר אדם הוא על פי הגדרה בשר אדום – בגלל המיוגלובין בשרירים שלנו. אי לכך, הבשר עצמו יכול להכיל פריונים (שזה חלבון שיכול לגרום למחלות זיהומיות) מסוכנים שיכולים לגרום למחלות ניווניות במוח ואפילו למוות.

A post shared by Ancient Aliens / Mysteries (@ancientaliens2017) on

אחת מתופעות הלוואי השכיחות ביותר מצריכה של בשר אדם, היא מחלה ששמה 'קוּרוּ' – או מחלת הצחוק. בניגוד למשתמע מהשם שלה, אין שום דבר מצחיק במחלה הזאת. משמעות השם הוא 'רעידות' או 'לשקשק מפחד'. מדובר במחלה נוירולוגית נדירה שהורגת את התאים במוח ולמעשה עושה לך חורים במוח כמו ספוג.

בדומה מאוד למחלות נוירולוגיות אחרות, כמו מחלת הפרה המשוגעת או וירוס הכלבת, תופעות לוואי נוספות יכולות להיות התכווציות שרירים פתאומיות (כלומר, טיקים), קושי בהליכה, איבוד קואורדינציה, דמנציה, קושי באכילה, שינויים קיצוניים בהתנהגות ובמצבי הרוח.

A post shared by Moviemaze (@moviemaze) on

בסופו של דבר, מרגע האבחנה הרפואית שאדם סובל מקוּרוּ, נשאר לו שנה לחיות. נסיים בנימה אופטימית ונוסיף שככל הנראה 'מחלת הצחוק', כמו ציפור הדוֹדוֹ, כבר לא רלוונטית בימינו.

אז מה למדנו פה? ראשית כל, אם אי פעם חיפשת סיבה למה לא לאכול בשר אדם, אז הנה היא – כי זה יכול להרוג אתכם בצורה נוראית. שנית, עכשיו אתם יודעים עד כמה הדמות של חניבעל לקטר לא קשורה למציאות – וזה אולי יגרום לכם לישון טוב יותר בלילה.

A post shared by hayran2014 (@hayran2014) on

(מקור)