השתלת פנים (צילום: EPA)
הפנים החדשים | צילום: EPA

הסיפור הבא ילמד את כולנו שאסור לאבד תקווה, גם לא במקרים שנראים נואשים ובלתי אפשריים.ג'ואנה, 26, לקתה בנוירופיברומטוזיס - מחלה גנטית שגורמת לגידולים שפירים ומנעה ממנה ללעוס, לדבר או לבלוע. חייה לא היו חיים, אך עתה היא עברה השתלת פנים (השנייה אי פעם בפולין) וזכתה לחיים חדשים. את פניה היא חשפה במסיבת עיתונאים, בה הודתה לרופאים ולבני משפחתו של האדם שתרם את פניו.

ד"ר אדם מקייג'סקי שביצע את הניתוח של ג'ואנה, כמו גם את השתלת פנים הראשונה בפולין, אמר: "ג'ואנה מרגישה טוב מאוד. היא משתפרת". הוא הוסיף כי, ברגע שהיא תעבור את תכנית השיקום ארוכת הטווח , היא מקווה לחזור ללמוד, אולי פסיכולוגיה, כי היא רוצה לעזור לאחרים". מוקדם יותר ד"ר מקייג'סקי, שהוביל את הניתוח שארך 23 שעות, אמר כי הוא מקווה שההשתלה של 80 אחוזים עור על פניה, תיתן לה את היכולת ללעוס, לדבר או לבלוע.

השתלת פנים (צילום: EPA)
לפני הניתוח | צילום: EPA

המחלה בה לוקה ג'ואנה, יכולה לגרום לבעיות בעצמות, לחץ על העצבים בעמוד השדרה, כאבים עזים, לקויות למידה ובעיות ראייה ושמיעה, ואין לה תרופה. למרות שרוב האנשים שלוקים במחלה ירשו אותה מאחד מהוריהם, עד 50 אחוזים מהם, מפתחים אותה באופן אקראי ממוטציה בגנים לפני שהם נולדים. למרות המראה המדאיג, הגידולים והנפיחויות נגרמים על ידי צמיחה של תאים שאינם סרטניים או מדבקים. ואם תהיתם - גידול הפנים לא יחזור, כי העור החדש הוא מגנים שונים, כך שהפנים החדשים להם זכתה יהיו איתה לכל החיים.

השתלת פנים (צילום: EPA)
במהלך הניתוח | צילום: EPA

השתלת פנים (צילום: EPA)
כבר נראה יותר טוב | צילום: EPA

השתלת פנים (צילום: EPA)
במסיבת העיתונאים, מציגה פנים חדשים | צילום: EPA

_OBJ

(מקור)