בחורה עם אוזניות (צילום: Ivan Bliznetsov, Istock)
צילום: Ivan Bliznetsov, Istock

האבולוציה היא הדרך היעילה והאכזרית באמצעותה החיים שורדים - היא לא שינתה את העולם, אלא יצרה אותו. רק מי שמצליח להתאים את עצמו לסביבה בצורה הטובה ביותר מצליח להוריש את הגנים המנצחים שלו לדורות הבאים וכך בתהליך איטי ומייגע של ניסוי וטעייה, בעלי החיים על כדור הארץ מצליחים לשגשג בכל דרך אפשרית.

כעת טוענים חוקרים בריטים שהם הצליחו להחיל את החוקים שהגה צ'ארלס דארווין גם על יצירת מוזיקה. לדבריהם, מוזיקה מתפתחת על ידי כך שמוזיקאים משמרים את המקצבים והקטעים המוצלחים ונפטרים מהשאר לאורך הזמן, ובגלל שמוזיקה פופולרית היא אמנות מסחרית קל מאוד לדעת מה עובד ומה לא לפי נתוני הורדות ומכירות של שירים ואלבומים.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

למעשה, המסחריות הופכת את ההישרדות של שירים לאכזרית בדיוק כמו אצל בעלי חיים בטבע. בניסוי הפשוט שערכו החוקרים מלונדון, הם קיבצו רעשים אקראיים למאה קטעים של שמונה שניות והשמיעו אותם ל-7,000 גולשי אינטרנט שהתבקשו לדרג את מידת ההנאה שלהם.

מחשב מיין את הקטעים ובחר את הפופולריים ביותר, בהתאם לבחירות הגולשים, ואז ציוות את הקטעים בזוגות. הקטעים החדשים הכילו צלילים של "הוריהם" (כמו תכונות טבעיות אצל בעלי חיים) וכך בסלקציה טבעית הצליחו להגיע לשילובים הפופולריים ביותר.

"האבולוציה יצרה את כל החיים על כדור הארץ", הסביר פרופסור ארמנד לירוי אחד מכותבי המחקר, "ואם ברירה טבעית יכולה לעשות את זה היא יכולה גם ליצור להיט פופ". הניסוי נערך שוב ושוב במשך אלפי פעמים מבלי שהגולשים ידעו לאיזה דור שייכת כל מחרוזת ובסופו של דבר התקבלה המנגינה האולטימטיבית, שנוצרה בברירה טבעית, ודומה מאוד לפתיח הלהיט של להקת "The Who" משנת 1971 "Baba O'Riley".

לדברי החוקרים, מהניסוי עלה גם שמחרוזות צעירות יותר דורגו במקום גבוה יותר ממחרוזות ראשוניות, מה שמעיד שהמוזיקה כל הזמן משתפרת (לפי עקרונות הסלקציה הטבעית) ובעת פרסום המחקר בכתב עת מדעי המנגינה עברה כבר 2,513 דורות.

 האזינו ל-Baba O'Riley והשוו בין המנגינות:

(מקור)