יש חישוב שמסביר את זה אבל בשורה התחתונה - אפשר לטבוע בחול טובעני רק עד אמצע הגוף מפני שהחול הטובעני דחוס פי שניים מגוף האדם. למעשה, החול הטובעני דחוס פי שניים גם ממים כך שקל יותר לצוף על חול טובעני מאשר על מים. (מקור)

חול טובעני (צילום: Mark Kolbe, GettyImages IL)
עדיין חשוב לשים לב איפה אתם דורכים | צילום: Mark Kolbe, GettyImages IL

דניאל בון בחן דוגמיות חול טובעני מאירן וגילה שהוא מורכב מארבעה מרכיבים: חול, מים, חימר ומלח. בתוך החול יש חללים גדולים המלאים במים והחול עצמו מודבק בצורה די רופפת באמצעות החימר. כשהוא במצב של מנוחה, החול הטובעני יציב אבל כשהוא בתנועה, או שעצם נופל לתוכו, הצפיפות של החימר משתנה ממצב צבירה דמוי ג'ל לנוזל. כלומר, כל עוד לא תשתוללו - תוכלו לצוף.

ברגע שהחימר (הדבק) משנה מצב צבירה, כל העסק משנה את התנהגותו - החול צונח לתחתית הבור והמים צפים למעלה. אם ריכוז המלח מספיק גבוה, כשהחימר הופך לנוזל מטענים חשמליים מדביקים את המולקולות יחד לחלקיקים גדולים יותר ששוקעים מהר יותר לתחתית הבור.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

ההפרעה יוצרת שכבת חול וחימר הדחוסה פי שניים מהחול המקורי, שנדחס ונדבק לגופכם השוקע. חול טובעני ניתן למצוא ליד נהרות ובחופים ולכן הסכנה הגדולה ביותר היא פשוט לטבוע בזמן הגאות, אם אף אחד לא מגיע לחלץ אתכם.