ציור של אבטיח מהמאה ה-17 (צילום: Courtesy Christie’s)
הציור של ג'ובאני סטאנצ'י | צילום: Courtesy Christie’s

היום, ה-3 באוגוסט, מצוין יום האבטיח הרשמי ברחבי העולם. ברחבי העולם יחגגו את קיומו של הפרי הקיצי האהוב בזכות טעמו המתוק והמרענן, מרקמו הבשרני וצבעיו העזים. אלא שציור מן המאה ה-17 מגלה שלא תמיד היו כך פני הדברים. האם גם האבטיח מתגלה כעוד זיוף של העידן המודרני?

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
 
אבטיח אז ועכשיו (צילום: thisiscolossal.com)
מחדל? | צילום: thisiscolossal.com
התשובה היא כן. ציור מתקופת הרנסנס של הצייר ג'ובאני סטאנצ'י מציג את הפרי בגרסה כמעט שלא ניתנת לזיהוי -  בשרו מלא חללים, צבעו ורדרד והכי חשוב – הוא לא נראה מעורר תאבון בכלל. אז מה קרה ב-350 השנים שעברו? החקלאות המודרנית הצליחה לביית את הפרי, לפתח זנים ספציפיים דרך רבייה סלקטיבית שבסופו של דבר הפכו את האבטיח לפרי המוכר והאהוב של היום.  
 
אבטי מוזר (צילום: tumblr.com)
נראה לא מגרה | צילום: tumblr.com
אך האם באמת רק התפתחות החקלאות גרמה לאבולוציה המהירה של האבטיח או שמא זאת דווקא תוצאה מפתיעה ומבורכת של התחממות כדור הארץ? לפי טענות שונות ברשת המערבולות המופיעות באבטיח המצוייר הן למעשה תופעה נדירה הנגרמת מתנאי מזג אוויר קשים של קור ועננות כבדה האופייניים לאיזור בו חי ופעל סטאנצ'י. למזלנו אנחנו חיים גם בשנת 2015 וגם בישראל וכרגע 33 מעלות בחוץ, אז בואו נחגוג את האבטיח!

(מקור)