אולי, אולי, אולי נגיע מתישהו למסקנה שזיהום ולכלוך הסביבה זה לא רעיון כל כך טוב? ברגע זה מיליוני אובייקטים של "פסולת חלל" סובבים את כדור הארץ. לפי הסרטון החדש המדגים ויזואלית את עליית כמות הזבל באטמוספירה החיצונית – זה עניין די מבהיל. ברגע זה נאס"א עוקבת אחר 20,000 שברי טילים, לוויינים פגומים וגושי שפכים שסובבים את הכדור במהירות של למעלה מ-27,000 קמ"ש. תוסיפו לזה עוד כ-500,000 אובייקטים בגודל של גולה או גדולים יותר, ועוד מיליונים של אובייקטים שקטנים מדי למעקב – ותקבלו את אתר הפסולת הגדול ביותר ב"עולם".

פסולת חלל (צילום: THE ROYAL INSTITUTION)
נראה קלסטרופובי | צילום: THE ROYAL INSTITUTION

מדעני המוסד המלכותי של בריטניה אספו את כל הנתונים, החישובים וההשערות לכדי סרטון אחד המציג את גידול הפסולת משנת 1957, השנה בה נשלח הלוויין הראשון "ספוטניק" לחלל ועד ימינו. המעקב אחר אובייקטים אלו נעשה כדי לוודא שהם לא נמצאים במסלול התנגשות עם אף אחד מהלוויינים הפעילים שבחלל – אפילו החלקים הקטנים ביותר יכולים להחריב לוויינים ולנתק מיליוני בני אדם מאמצעי תקשורת שונים.

פסולת חלל (צילום: טוויטר)
הפגיעה בתחנת החלל הבינלאומית ב-2013 | צילום: טוויטר

תחנת החלל הבינלאומית צריכה לא פעם לשנות את מסלול הלוויינים כדי להימנע מפגיעה, כך קרה גם ביולי האחרון, וב-2013 נאצלו לתקן את אחד מהפנאלים הסולריים שניזוקו מפסולת החלל. כרגע אחת המשימות הגדולות ביותר של החוקרים היא למצוא פתרון לאיסוף ומחזור פסולת החלל ולעצור את ייצורה, שגדל כאמור בקצב מפחיד.

(מקור)