האם הגוף הבין-כוכבי שאותר לאחרונה במערכת השמש שלנו, הוא למעשה חללית ישנה שבנו חייזרים? לדברי החוקר ד"ר ג'ייסון רייט, המתמקד במחקר בתחום האסטרונומיה והאסטרופיזיקה באוניברסיטה היוקרתית פן סטייט, זוהי אפשרות ריאלית שצריך לבחון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"כלי טיס נטוש שכזה, במידה ואינו נוסע במהירות כזו שתגרום לו לצאת מהגלקסיה, בסופו של דבר יתחיל לרחף בחלל כמו כל גוף שמיימי אחר", הסביר בבלוג שלו. "למעשה, בהנחה שהם לא שומרים על שליטה בו, הוא יתחיל בשלב מסוים להתהפך - דבר שיבחין בינו לבין אסטרואיד רגיל. בנוסף, רק בגלל שהמדחף שבור, לא מחויב המציאות שגם משדרי הרדיו שלהם יהיו שבורים".

הגוף, שזכה לכינוי "אומואמואה" - "שליח מרחוק המגיע ראשון", בשפת ההוואי - זוהה במערכת השמש לפני מספר חודשים, ועבר סמוך לכדור הארץ באוקטובר האחרון. אורכו כ-400 מטרים, והוא נע במהירות של 313,600 קמ"ש.

לדברי ד"ר רייט, הוא עשוי להיות חללית שנועדה לבקר ולחקור מערכות כוכבים שונות. "תגלית שכזו עשויה להצביע על כך שיש עוד גופים רבים כאלה במערכת השמש בכל רגע נתון - אפילו אם הם מיועדים לשמש, יהיה קשה להבחין בהם - ומשכך יהיו הרבה אפשרויות לחקור אותם", הוסיף החוקר.

החוקרים יחפשו שדרים אלקטרומגנטיים

דבריו של ד"ר רייט מגיעים זמן קצר לפני שצוות החוקרים יישתמש בטכנולוגיה מתקדמת כדי לבחון האם אומואמואה הוא אכן גוף שנוצר על ידי חייזרים, ולא גוף שמיימי שנוצר באופן טבעי. החוקרים יחפשו עדות לשדרים אלקטרומגנטיים בעוצמה דומה לאלו הנפלטים מטלפון סלולרי, למשל, שלא יכולים להיות מיוצרים באופן טבעי.

מסלולו של אומואמואה (צילום: SKY NEWS)
מסלולו של אומואמואה | צילום: SKY NEWS

חשדם של החוקרים עלה לראשונה כאשר הבינו כי אומואמואה אינו כדורי, כמו מרבית האסטרואידים, כי אם מוארך. תחילה חשבו כי מדובר בכוכב שביט, אולם בהמשך הבינו כי אין לו זנב - ומשכך קבעו כי מדובר אכן באסטרואיד. "הצורה האידיאלית לכלי טיס בחלל היא של סיגר או מחט, שכן היא מפחיתה את החיכוך והנזק הנגרם לכלי", הסבירו.

בנוסף, אומואמואה שטה בחלל בצורה מאוד "נקיה", מבלי לפלוט אבק כוכבים בו מבחינים לרוב חוקרים סביב אסטרואידים. מחקר ראשוני העלה שהגוף עשוי מחומר צפוף וקשוח - ככל הנראה אבן, אולם ייתכן ומדובר במתכת. עם זאת, לא נמצאה כל עדות לקיומם של מנועים כלשהם.