גן החיות של דנבר (ארה"ב) השיק לאחרונה את הריקשה הראשונה בעולם המונעת בכוח הקקי בלבד. את הטכנולוגיה פיתחו צוותים בגן החיות עצמו והיא מנצלת את היציאות הקבועות של בעלי החיים הרבים כדי להפיק אנרגיה ירוקה, חסכונית וריחנית. (מקור)

ריקשה המונעת מכוח הקקי (צילום: Denver Zoo)
הזהב החום - ככה הופכים גללים לכסף וגם שומרים על הסביבה | צילום: Denver Zoo

הריקשה נרכשה בתאילנד (ומכאן הכינוי "פו-טוק-טוק") והוסבה לשימוש ירוק במיוחד - שריפת הגז הנפלט מהגללים והפסולת של המבקרים בגן החיות, שמוזנים למנוע ככדוריות קטנות הניתנות לתדלוק בקלות. הפו-טוק-טוק הוא אב-הטיפוס השני שגן החיות בדנבר בונה כדי להדגים שימוש בר קיימא במקורות אנרגיה מקומיים; הראשון היה בלנדר שערבב מרגריטות באירוע שגן החיות אירח. נקווה שלא השתמשו גם שם בקקי.

ריקשה המונעת מכוח הקקי (צילום: Denver Zoo)
המנוע קצת גדול אבל המחיר שווה את זה | צילום: Denver Zoo

לדברי האחראית על תחום שימור הסביבה בגן החיות , ג'ניפר הייל, הפיתוח הזה רלוונטי לא רק לגני חיות אלא בעל פוטנציאל אדיר לחיסכון בכסף ובזיהום בקמפוסים, בקהילות קטנות ובכל מקום שיכול ליהנות מהסעה זולה ויעילה בריקשה. לגן החיות עצמו כבר יש תוכניות הרבה יותר גדולות למערכת האנרגיה הנקייה שלהם, שם מאמינים שבעתיד הקרוב הם יוכלו להמיר 90% מהפסולת לאנרגיה נקייה ושימושית וכך לחסוך 680,388 קילוגרמים של זבל הנזרקים מדי שנה למזבלה.

הריקשה יצאה לסיבוב גני חיות בקולורדו, פיניקס ואריזונה לפני שהגיעה היום ליעדה הסופי במשרדי אגודת גני החיות והאקווריומים בקליפורניה. "רצינו פתרון חדשני שיעזור לנו לחסל את הפסולת בגן החיות", אמר ג'ורג' פונד, סגן נשיא בגן החיות. "מיד חשבנו על דרכים ליצירת אנרגיה נקייה מהזבל והתוצאה מדהימה"

ריקשה המונעת מכוח הקקי (צילום: Denver Zoo)
כמו בתאילנד רק במקום לדרוך על קקי של פילים - מתדלקים איתו | צילום: Denver Zoo