סדק אימתני נפער באפריקה ומאיים לשבור את היבשת לשני חלקים. סימנים ראשונים של התופעה המסתורית הופיעו לפני כשבועיים, לאחר שכביש באזור ניירובי, אשר בקניה, התמוטט אל תוך נקיק בעומק של עשרות מטרים שנפער ללא התראה מוקדמת. גיאולוגים אומנם מדגישים שהיבשת תישבר, במקרה הגרוע ביותר, רק בעוד כמה מיליוני שנים, אך הם עדיין מודאגים מן המצב הנוכחי.

מומחים טוענים שהסדק מתפשט ברחבי מזרח אפריקה בקצב מהיר יותר מן המצופה והוא עלול ליצור בעיות תשתית במדינות שבאזור. נכון לעכשיו, מהנדסים מהרשות הלאומית לנתיבי תחבורה בקניה (KeNHA) ממלאים את הסדק בחצץ, על מנת לתקן את הכבישים המשובשים – אך מדובר רק בפתרון זמני.

הסברה הרווחת כרגע בקהילת הגיאולוגים, היא שהתופעה מתרחשת כתוצאה מפעילות וולקנית שקורית עמוק מתחת לאדמה. דיוויד אדדה, גיאולוג מומחה מן האזור, טוען שקשה מאוד להתמודד עם התופעה בגלל שמדובר בתזוזות של לוחות טקטוניים במעמקים של מאות ק"מ מתחת לפני האדמה. על פי הדיווחים בכלי התקשורת העולמיים, הסדק שנפער בקניה הוא ברוחב של כ-20 מטרים ובעומק של כ-15 מטרים. אתרי החדשות באפריקה מדווחים על כך שאזרחים שחיים באזור הסדק כבר התחילו לפנות את בתיהם.

אדדה פנה בהודעה בהולה לצוותי מחקר גיאולוגיים לחקור את התופעה לעומק, תרתי משמע, למען הקהילה המקומית. בהודעתו נכתב: "ישנו צורך במחקר מקיף של השטח, על מנת שניתן יהיה לקבוע האם האזור מתאים להתיישבות. רק כך נוכל להתמודד עם התופעה הזאת בשנים הקרובות". חשוב להדגיש כי בתקופה האחרונה פקדו את האזור שורה של הצפות אשר החמירו את המצב.