גל החום בארה"ב: טמפרטורת המים מול חופי פלורידה שוברת שיאים חדשים. לפי בדיקות של השירות המטאורולוגי האמריקאי, המים במפרץ מאניטי (Manatee Bay), צפונית למיאמי, הגיעו ליותר מ-37 מעלות מאז תחילת השבוע – כאשר השיא נרשם ביום שני עם יותר מ-38 מעלות.

"המים הגיעו לטמפרטורה של אמבטיה, תרתי משמע", ציין המטאורולוג ג'ף מאסטרס בשיחה עם אתר ה-NY Post. "כשאני מתקלח, טמפרטורת המים עומדת על כ-37 מעלות וזה היה המצב של המים במפרץ. מעולם לא ראינו אירוע חום כזה אצלנו".

בשנת 2020 המים במפרץ כווית הגיעו לטמפרטורה של 37.6 מעלות. למרות זאת, נכון להיום אין ארגון שרושם שיאים של טמפרטורת מים גבוהה, אבל הסברה הרווחת היא שהאירוע בחופי פלורידה הוא שיא חדש. ככה או ככה, מומחים מבהירים שמדובר באירוע חריג באזור דרום ארה"ב.

האירוע הגיע בעיצומו של גל חום ברוב חלקי ארה"ב, כאשר רק השבוע נמדדו בפלורידה 32 מעלות ויותר מ-70% לחות. מטאורולוגים העריכו שיש כמה הסברים למים החמים במפרץ, כולל נוכחותן של אצות באזור, עומק המים בהם נמדדו הטמפרטורות הגבוהות והקירבה של המים לאדמה חמה.

בשירות המטאורולוגי האמריקאי צוין שהמים במפרץ מאניטי חמים כבר שבועיים לפחות, עם טמפרטורות של יותר מ-32 מעלות מאז תחילת החודש. מומחים טוענים שגל החום השפיע לא רק על טמפרטורה המים, אלא גם על שוניות אלמוגים. בתמונות שפורסמו בסוכנות הידיעות AP אפשר לראות שחלק מהאלמוגים הולבנו כתוצאה מהחום הכבד.

דוברות הקרן האמריקאית לשיקום שוניות האלמוגים הגיבה בטוויטר לשוניות שהולבנו בגל החום הנוכחי וטענו שזו תוצאה של שינויי האקלים באזור. "תמונות שוברות לב מדרום פלורידה", נכתב בציוץ. "99% מהאלמוגים הולבנו. אפילו החזקים ביותר מתקשים להתמודד, והכל באשמת עליית הטמפרטורה הגבוהה של המים. הגיע הזמן להילחם בשינויי האקלים".