ג'ושוע היידן בן 19 הותקף בשבוע שעבר על ידי קנגורו ולמד בדרך הקשה למה לא כדאי להתעסק עם מכרסמים בגובה של מטר וחצי. היידן סיפר לערוץ חדשות מקומי שהוא ראה שלושה קנגורואים במהלך מסע ציד במכוניתו, ובשלב מסוים הוא עצר את רכבו ואחת החיות נעלמה משדה הראייה שלו. הוא לא ייחס לזה שום חשיבות, במה שהתברר להיות טעות מרה.

היידן הוציא את ראשו מהחלון בשביל לצלם תמונה, ובאותו רגע, הקנגורו שנעלם הופיע בחזרה והסתער על המכונית. "הוא התנגש בצד הרכב כל כך חזק שהוא ניפץ את השמשה הקדמית", סיפר היידן. "אחר כך, הוא קפץ לכיווני נגח לי בראש ושבר לי את הלסת". לטענתו של היידן, הוא היה מחוסר הכרה במשך כמה רגעים, ואחיו, שהתלווה אליו למסע הציד, פינה אותו מיד לקבלת טיפול רפואי. רק אחרי כ-30 שניות היידן התעורר בחזרה. "כשחזרתי להכרה, אח שלי ניסה להסביר לי מה קרה", הוא מספר.

אחיו הסיע אותו לביה"ח בעיירה קלרברין – ומשם פונה הנער לבית החולים בעיר פרת' אשר במערב המדינה. בביה"ח נאמר להיידן שהוא יאלץ להיות מאושפז כ-10 ימים על מנת להוריד את נפיחות באזור הפנים שלו.

קנגורו אולי נראה חמוד, אבל האמת היא שזו חיה שיכולה להיות חזקה במיוחד – ולעיתים אפילו תוקפנית. ד"ר מארק אלדריג', וטרינר שמתמחה בקנגורואים, מספר על שיטת הלחימה של חיות הכיס הללו. "כשקנגורו חש מאוים הוא בדרך כלל יברח", מסביר ד"ר אלדריג'. "אך אם הוא מוכרח, אז הוא ילחם. לרוב, הם נוטים להשתמש במעין אחיזות היאבקות (כמו ריתוקי צוואר) ובבעיטות".

היידן סיפר שהוא ואחיו נוהגים לצוד את חיות הכיס בשביל הבשר שלהן. לטענתו, השניים צדים קנגורו על בסיס קבוע, אבל הם מעולם לא תוקפים אנשים. "הם אף פעם לא תקפו אותי. מעולם גם לא שמעתי על מקרים דומים", סיפר היידן – נו טוב, תמיד יש פעם ראשונה.

(מקור)