הצלם התת-ימי יוג'י אואוקטה בילה 50 שנה בחקר מעמקי האוקיינוס אך העיגולים התת-ימיים המושלמים עדיין הפתיעו אותו. הם דומים למעגלי התבואה הענקיים המזוהים עם פעילות חוצנית אך אחרי עבודת בילוש קפדנית הוא מצא הסבר הרבה יותר ארצי.

אין תמונה
דומים למעגלי התבואה הענקיים המזוהים עם פעילות חוצנית

קוטרם של "מעגלי המסתורין", כפי שהוא כינה אותם, יותר מ-1.8 מטרים והם מכילים תבניות מורכבות ורכסים הפונים החוצה מהמרכז. אבל מה יצר את המעגלים המושלמים האלה בעומק של כ-25 מטרים? אואוקטה שב למעמקים עם צוות צילום כדי לגלות.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

התגלית נחשפה לפני כשבועיים בתכנית טלוויזיה יפנית בשם "גילוי המאה: מעגלי מסתורין במעמקי ים", את התבנית המושלמת הזו לא יצרו חוצנים או או זרמים תת-ימיים אלא דג אבו נפחא זעיר (ממשפחת הנפוחיתיים).

אין תמונה
דג קטן ומוכשר

אואוקטה וצוותו צפו בדג הקטן עומל במשך ימים על יצירת המעגל באמצעות הסנפיר שלו בלבד, ויצירת האמנות הטבעית הזו דורשת קצת יותר מסתם לעשות כמה סיבובים בחול. הדג הביא קונכיות למעגל, ריסק אותן ופיזר את החתיכות לאורך הרכסים הפנימיים.

את המעגלים יוצרים הזכרים, ולמרות ערכם האמנותי יש להם גם מטרה שימושית - הם מושכים נקבות שמזדווגות עם הזכרים ומטילות ביצים במרכז המעגל. החוקרים מעריכים שהרכסים מסייעים להגן על הביצים ומנטרלים זרמים במים המושכים את הטורפים.

הם תיעדו כמה זכרים יוצרים כמה מעגלים והגיעו למסקנה שהדגים שיוצרים מעגלים מורכבים יותר מושכים יותר נקבות. בנוסף, הם מעריכים ששברי הצדפים מזינים את הצאצאים אחרי שהביצים בוקעות.

(מקור 1, מקור 2, מקור 3)