"בפעם הראשונה שראיתי אותו, אמרתי לעצמי שאני חייב לתפוס את הגודזילה הזה": דייג מדרום ארה"ב ככל הנראה שבר שיא מקומי אחרי שתפס כריש מסוג פטישן באוקיינוס האטלנטי. צ'יפ מישלוב, סקיפר שמוציא סיורי דיג מול חופי דרום קרוליינה, סיפר שראה את הטורף האימתני באזור האי הילטון הד וידע מיד שלא יוכל לתפוס אותו לבד.

הדייג הוותיק סיפר בשיחה עם חברת החדשות USA Today שהכריש נגס לו בפיתיון כמה פעמים, אבל בסופו של דבר הצליח להימלט. על כן, מישלוב חזר לשם ביום שלמחרת עם שני חברים שגם הם דייגים מקצועיים. "הרגשתי שאני חייב לתפוס אותו", סיפר הסקיפר האמריקאי. "הרגשתי שאני חייב לתפוס את הגודזילה הזה, אחרת הוא יהיה מאוד מאוכזב ממני".

 

View this post on Instagram

A post shared by Ocean Citizens Foundation (@oceancitizens)

מישלוב סיפר שחזר לאותו אזור ביום שלמחרת וראה שוב את הפטישן – והפעם הוא נתפס בחכה שלו. למרות זאת, הטורף לא היה מוכן לוותר להם בכזאת קלות. "ברגע שהוא נתפס בקרס, הוא התחיל למשוך כמו אוטובוס", אמר מישלוב. "תוך דקה הוא שחה למרחק של בערך 400 מטרים. הייתי צריך להרים עוגן ולרדוף אחריו עם הסירה".

הסקיפר טען שהוא ידע מלכתחילה שהכריש ענקי, אבל הוא לא הבין עד כמה הוא ענקי עד שהצליח להתקרב ממש מטרים ספורים ממנו. בסופו של דבר, אחרי מאמץ משותף של שלושת הדייגים, הם הביאו את ראש הפטיש עד אליהם. "כשסיימנו היינו כל כך עייפים שבקושי הצלחנו לעמוד", סיפר. "קראתי להם לעשות איתי תמונה, אבל ויתרו".

הכריש נמדד באורך של יותר מ-4 מטרים ומשקלו הוערך ביותר מ-450 ק"ג – פי 2 מהשיא של דייגי דרום קרולינה ו-100 ק"ג פחות מהשיא העולמי (שעומד על כ-544 ק"ג). מישלוב סיפר שבתום המאבק שלהם עם הכריש, הוא תייג אותו בזריזות ואז שחרר אותו בחזרה לאוקיינוס.

הסקיפר משוכנע שהוא שבר את השיא המקומי, אף על פי שהוא לא נחשב כי מישלוב לא הביא את הכריש לחוף כדי למדוד אותו באופן רשמי. למרות זאת, הדייג הוותיק יודע שהוא עשה את המעשה הנכון.

"לפני 15 שנה, הייתי גורר אותו לחוף כדי לשבור את השיא", ציין. "היום אני אדם אחר ואני יודע כמה הכרישים האלה חשובים למערכת האקולוגית מול חופינו. תפסתי בעברי אינספור מיני כרישים, מכרישי נמר, לכרישים לימוניים ועד לכרישי שור. אני חב להם את חיי. מאז שפורסם שתפסתי את ראש הפטיש, קיבלתי מלא הודעות מאנשים שלא האמינו ששחררתי אותו. למרות זאת, אני משוכנע שעשיתי את הדבר הנכון".

כיום ידוע על שמונה מינים שונים של פטישן, המצויים באזורים שונים בעולם – ואפילו במפרץ אילת. כולם פרט לאחד נמצאים בסכנת הכחדה.