גל חום כבד בישראל: היום תורגש הכבדה משמעותית בעומס החום עם הגעתו של גל חום חריג לאזורנו שילווה אותנו לפחות עד אמצע השבוע הבא. בחברת מטאו-טק מעריכים שהטמפרטורות יגיעו ליותר מ-45 מעלות באזורים שונים בארץ בשילוב עם אחוזי לחות גבוהים.

בשיחה עם mako, מסביר החזאי ליאור סודרי שטמפרטורות גבוהות כאלה הן אמנם תופעה שכיחה לתקופה - אבל משך גל החום צפוי להיות חריג: "בתל אביב, אזור מישור החוף וגוש דן צפויות 31-32 מעלות עם 70% אחוזי לחות, כך שהתחושה תהיה של טמפרטורה גבוהה הרבה יותר", אומר סודרי.

"בטבריה ואזור הכינרת צפויות 45-44 מעלות, כך גם באזור הערבה ואילת. בצפון הבקעה יהיה הכי חם בשבוע הקרוב עם 47-46 מעלות. חשוב לציין שטמפרטורות כאלה נמדדות בכל קיץ בארץ, אבל בדרך כלל לאורך תקופות קצרות יותר. גלי חום קיציים נמשכים לרוב יומיים שלושה והפעם צפוי לנו שבוע שלם כזה. לא אירוע רגיל".

כנרת (צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90)
צפי לטמפרטורות גבוהות במיוחד באזור הכנרת | צילום: מיכאל גלעדי, פלאש 90

סודרי מוסיף שייתכנו שינויים קלים בטמפרטורות אבל הם יהיו מינוריים, והקלה בעומס החום צפויה רק לקראת יום רביעי הבא. "כדאי להפחית בפעילות גופנית בתקופה הזאת ועולה חשש ממשי משריפות באזורי ההרים ופנים הארץ", הוא מסכם. 

בנוסף, קרינת השמש בימים הקרובים תהיה בשיאה כאשר בין השעות 12:00 ל-14:00 תהיה קרינה עם רמת סיכון קיצונית. בשעות אלה מומלץ לא להיחשף לשמש כלל ואם כן אז עם תכשירי הגנה.

רמת הקרינה ברחבי הארץ היום

 

מחר גל החום אף יגבר ויהיה הביל במישור החוף, ישררו עומסי חום כבדים כמעט בכל חלקי הארץ. ביום שישי גל החום יימשך עם עומסי חום כבדים ברוב אזורי הארץ וכך גם בשבת וביום ראשון. מבחינת פיזור עומס החום, לאורך כל השבוע הוא צפוי להיות כבד בהרים, במישור החוף, בשפלה ובצפון הנגב, וכבד עד קיצוני בעמקי הצפון, בבקעת הירדן, בים המלח ובערבה.

עם זאת, לא מדובר בטמפרטורות חריגות שישברו שיא, כאמור, אלא במשך הזמן שהן ילוו אותנו. שיא החום בתל אביב נרשם בשנת 1916 עם 46.5 מעלות צלזיוס. בירושלים נרשמו 44.4 מעלות חום בשנת 1881, בבאר שבע נרשם השיא בשנת 1933 עם 46 מעלות ובאילת השיא נשבר לפני 3 שנים כאשר נרשמו שם 48.9 מעלות חום.

>> פרטים נוספים על התחזית וכל מידע נוסף ומקיף על מזג האוויר ניתן למצוא באתר מטאו-טק