מדענים שחקרו במשך שש שנים 120 דולפינים (מסוג דולפינן; Bottlenose) לחופי מערב אוסטרליה גילו חברה מורכבת במיוחד (כצפוי). "אני עוסק בחיי החברה של דולפינים באינטנסיביות כבר הרבה שנים ונראה שתמיד יש איזו דרמה אצלם", אמר ריצ'רד קונור מאוניברסיטת מסצ'וסטס (ארה"ב). (סאןדיילי מייל)

אין תמונה
למי קראת מנייאק?

לדברי החוקרים, הזכרים כורתים בריתות עם זכרים נוספים ומסתובבים בכנופיות, "הנקבות לעומת זאת לא יוצרות קשרים חזקים אף פעם". רוב הלהקות מורכבות מנקבות והצאצאים שלהן, והזכרים חיים לרוב לבד או בכנופיות של 2-3 דולפינים. הם מצטרפים ללהקת דולפינות לזמן קצר ונעלמים לתוך הכחול הגדול בכל פעם שנמאס להם (הנקבות מגדלות את הצאצאים במשך שש שנים מהלידה ללא כל סיוע מהאב).

החוקרים העידו שבמשך שש שנות המחקר, היה רק מקרה אחד בו נקבות כרתו ברית זמנית נגד כנופיית זכרים צעירים. לדבריהם, רוב בעלי החיים כורתים בריתות כדי להגן על הטריטוריה שלהם אבל אצל הדולפינים אין שום עדות שזו הסיבה. למעשה, נדמה כאילו הדולפינים הזכרים חיים בחברה ללא גבולות.

היונקים המפוארים האלה מחליפים בין בנות זוג לבני זוג לעתים תכופות ושומרים על נאמנות לתקופות משתנות. אחד החוקרים תיאר את ההתנהגות הזו כ"מתישה מבחינה גופנית ונפשית" והודה שהוא לא היה רוצה להיות דולפין. אבל אם נדמה לכם שמדובר ביצור חמדמד שחי כמו היפי בשנות השבעים, מתברר שלדולפינים יש גם צד אפל.

ציד דולפינים (צילום: חדשות 2)
באים והולכים מתי שבא להם - ולא מטפלים בכלל בילדים | צילום: חדשות 2

המחקר הראה שכשדולפינים לא מקבלים את מה שהם רוצים הם לא בוחלים גם באונס. החוקרים תיעדו דולפינים כופים את עצמם על דולפינים אחרים במפגני כוח שנועדו לשלוט בקבוצה והעסק לפעמים מתחמם עד כדי תגרות, והמאבקים האלה יכולים להיות מאוד עקובים מדם כשדולפינים מתחילים לנגח אחד את השני ולנשוך.

אורכם של דולפיננים בוגרים עומד על 2-4 מטרים ומשקלם הוא כ-150-650 קילוגרמים. הזכרים ארוכים מעט מהנקבות וכבדים יותר משמעותית. הם שוחים במהירות ממוצעת של 5-11 קמ"ש ומסוגלים להגיע למהירות מרבית של 35 קמ"ש בשחיות קצרות. רוב להקות הדולפיננים מכילות עד 12 דולפינים אך לעתים להקות חוברות ללהקות אחרות ויוצרות מגה-להקות של מאה דולפינים או יותר. לדברי קונור, רק בחברה האנושית יש מבנה חברתי מורכב כזה.