אחרי תשעה חודשים ללא כל סימן, התושבים בסביבת אגם לוך נס כבר התחילו לדאוג שמא המפלצת המיתית שלהם נעלמה – אבל בימים האחרונים, יש להם סיבה לנשום לרווחה. תייר ששמו רוב ג'ונס, ביקר לאחרונה בימה הסקוטית וחזר עם תיעוד משונה של יצור ימי בעל מראה שמזכיר מאוד את המפלצת מלוך נס.

התייר הוולשי סיפר לעיתון ה-Scotsman שהוא ראה את היצור המסתורי בסמוך לטירה, יחד עם תיירים אחרים. "עד שעצרתי את הרכב, זה היה מאוד קרוב", מספר ג'ונס, "אנשים עצרו כדי לצלם תמונות גם כן". התייר מוסיף שהוא איננו מאמין במפלצות מיתיות, מה שמגביר את הסקרנות שלו לדעת מה זה היה שם במים.

A post shared by Mike Sadlock (@msadlock) on

גארי קמפבל, המתעד הרשמי של 'נסי', היה מאוד מודאג בשנה האחרונה מכמות התצפיות של המפלצת. "בשנה שעברה שברנו שיאים מבחינת תצפיות", מספר קמפבל, "ראינו אותה שמונה פעמים ואז היא נעלמה – עד עכשיו". בארגון של קמפבל מספרים שהפעם האחרונה שנרשם פער גדול כל כך בין התצפיות זה היה לפני ארבע שנים.

קמפבל התחיל לנהל יומן תצפיות של 'נסי' בשנת 1996, מאז נרשמו ביומן למעלה מ-1,000 תצפיות של המפלצת לאורך השנים. הוא מסביר שמאז שמכשירי הסלולאר מצויידים במצלמות איכותיות יותר, התצפיות של 'נסי' הרבה יותר תכופות. שני תיעודים שלה מהשנה שעברה אפילו נעשו בעזרת מצלמת רשת, עם חיבור אינטרנטי מרחוק של צלם מארה"ב. קמפבל מספר שרוב התצפיות של 'נסי' לא נרשמות ביומן התיעודים הרשמי, בגלל שאת רובן אפשר להסביר.

מאז התיעוד של רוב ג'ונס, שגרף למעלה מ-15 אלף צפיות, נרשמה התעניינות מחודשת במפלצת בקרב קהילת המדע. לאחרונה, קבוצה של מדענים, בראשות פרופ' ניל גֵמֵל, הודיעו על תוכנית לדגום את מי האגם בשביל לבדוק אם יש בו שאריות DNA לא מזוהות.

פרופ' גֵמֵל מאמין שזה יכול לפתור באופן סופי את התעלומה ולתת תשובה וודאית האם המפלצת אמיתית או שלא. "אורגניזמים גדולים מאבדים תאים כשהם זזים בסביבה שלהם", אומר גֵמֵל, "הטכנולוגיה הגנומית של ימינו רגישה מספיק כדי לקלוט משהו שלא נמצא במאגרי המידע שלנו".לטענתו של הפרופסור, אם יש משהו לא שגרתי באגם לוך נס, הכלים שלהם בוודאי ימצאו אותו".

(מקור)