מומחים למדעי החיים נדהמו מהתגלית החדשה על הצפרדע הגדולה בעולם: מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Natural History חשף לראשונה בהיסטוריה כי צפרדעי גוליית נוהגות לבנות בכוחות עצמן בריכות על מנת להטיל את הביצים שלהן - והפעולה הזו רק מדגישה את הכוחות האדירים של בעל החיים הזה.

צפרדעי גוליית נפוצות בעיקר במערב אפריקה, באזורים עם נהרות זורמים או מים צלולים. הן יכולות לחיות עד 15 שנים, להגיע לאורך של עד 35 ס"מ ולמשקל של כ-3 ק"ג. מוגדרת בתור הצפרדע הגדולה בעולם, היא מסוגלת לנתר למרחק של 3 מטרים בכל פעם וכעת, מסתבר שהן גם חזקות מאוד - שכן הן נוהגות לעצב לעצמן את מתחם הטלת הביצים תחת מאמץ אדיר.

View this post on Instagram

A post shared by Entrópica (@entropica_) on

מרווין שייפר, החוקר הראשי ממוזיאון ההיסטוריה בברלין, מספר שהצפרדעים יכולות להזיז לאורך תהליך הקמת הבריכה אבנים במשקל של יותר מ-2 ק"ג. בריאיון לאתר האינטרנט Gizmodo, הוא הגדיר את בעל החיים בתור "הורה קשוב" ואמר: "הבריכות הקטנות שהצפרדעים הללו מכינות על גדותיהם של נהרות מהוות מקלט עבור הביצים והראשנים שלהן".

שייפר הוסיף כי ממצאי המחקר שלו עשויים לרמז מדוע הצפרדעים גדולות וחזקות כל כך. "אנחנו חושבים שהעבודה הקשה שהן משקיעות בפינוי והזזה של אבנים מסבירה את הגודל האימתני שלהן", אמר החוקר הגרמני. לטענתו, התופעה של בניית קנים לצורך הטלת ביצים מוכרת בקרב צפרדעים מסוימות, אך זו הפעם הראשונה שעולם המדע נחשף לנטייה הזו בקרב צפרדעי גוליית.

למרבה הצער, אוכלוסיית צפרדעי גוליית מתדלדלת לאורך השנים כתוצאה מהריסה ופלישה של בני אדם אל מרחבי המחייה שלהן. כיום, הן מוגדרות כמין שנמצא בסכנת הכחדה. "זה יהיה עצוב לאבד את צפרדעי הגוליית, שכן אנחנו נפסיד את המין הזה וההתנהגות הייחודית שלו", סיפר מארק רודל, חוקר משנה. "תחשבו על זה: אם אנחנו יודעים מעט כל כך על צפרדעי גוליית, מה עוד אנחנו מפספסים בעולם הזה?".