הצוות במעבדת אקווריום הכרישים בקרוליינה הצפונית היה בהלם לאחר שנקבת טריגון (חתול ים) נכנסה להריון אף שלא היו זכרים במכל שלה. כעת מומחים סבורים שהצליחו להבין מה קרה.

תחילה חששו במעבדה מכך שחתולת הים, שרלוט, חלתה בסרטן לאחר שבספטמבר האחרון הובחנה נפיחות מסוימת בגופה והוחלט לבצע בדיקת אולטרסאונד. עד מהרה, הם נדהמו לגלות שהיא אומנם בהיריון, אף שלא באה במגע עם טריגון זכר. שרלוט נושאת עד ארבעה דגיגונים ואמורה להשריץ בכל רגע.

חבר צוות שיחזר את השתלשלות האירועים בשיחה עם כלי התקשורת האמריקאים: "ראינו 'גידולים' על גופה וחשבנו בהתחלה שזו אינדיקציה לסרטן. מאוחר יותר, וטרינר האקווריום זיהה את הגידולים כביצים. הוא אמר שזה נראה כמו מקרה של פרתנוגנזה".

 

 

פרתנוגנזה (רביית בתולים) היא תופעה יוצאת דופן ונדירה שבה ביצית מתפתחת מבלי להיות מופרית, ולמעשה מייצרת שיבוט של אמה. זוהי אחת הסברות העיקריות לגבי הריונה של שרלוט, אולם היא לא היחידה. חלק מאנשי הצוות סבורים ששרלוט יכלה להרות כתוצאה מזיווג עם אחד הכרישים הזכרים שהונחו יחד איתה במכל בקיץ האחרון.

"באמצע יולי 2023, העברנו למכל של שרלוט שני כרישים זכרים בני שנה ממין במבוק לבן-מנוקד", ציין אחד מאנשי הצוות באקווריום. "לא חשבנו שתהיה בעיה. אז התחלנו להבחין בסימני נשיכה על שרלוט". סימני נשיכה יכולים להוות אינדיקציה להזדווגות בקרב כרישים, שכן הם ידועים בכך שהם נוגסים זה את זה במהלך עונת ההזדווגות. כלומר, לפי הממצאים בשטח, ייתכן שהיה זיווג בין שני המינים השונים.

תקופת ההיריון אצל טריגונים היא בדרך כלל שלושה עד ארבעה חודשים ושרלוט אמורה להשריץ בכל יום. מומחים מהמעבדה יבצעו בדיקות DNA על צאצאיה של שרלוט כשיושרצו כדי לקבוע אם הם כרישים בחלקם וטריגון בחלקם.