ארכיאולוגים גילו לאחרונה שבמצרים העתיקה, לפני 3,500 שנה, נהגו למרוח (אקספרס) ג'ל לעיצוב השיער, לסלסל ולחבר תוספות שיער. החוקרים, שבחנו מומיות בנות אלפי שנים, גילו מוצר המבוסס על שומן, שנמשח על שיער הגופות, ככל הנראה כדי להיראות במיטבם בעולם הבא.

החלק המפתיע היה שהחוקרים גילו את אותו החומר בגופות של מצרים קדמונים, שהשתמרו במקרה בחולות המדבר. זה מראה שג'ל לשיער היה ככל הנראה אופנתי בכל רובדי החברה ולא רק בקרב בני האצולה, שנחשבו לאלים. "אני משערת שפשוטי העם מהמעמדות הנמוכים לא היו יכולים להרשות לעצמם להשתמש בג'ל", אומרת ד"ר נטלי מקריש, בת ה-29, מאוניברסיטת מנצ'סטר. "אבל המצרים הקדמונים, במעמדות המבוססים יותר, השתמשו במוצר השומני הזה בדיוק כמו שאנחנו משתמשים בג'ל היום. קווי דמיון מדהימים".

במצרים העתיקה גם השתמשו בג'ל לשיער (וידאו WMV: express.co.uk)
במצרים העתיקה גם השתמשו בג'ל לשיער | וידאו WMV: express.co.uk

בציורי קיר בקברים נמצא תיעוד רב של אנשים עם קונוסים על ראשיהם, שהיו ככל הנראה אופנתיים מאוד באותה תקופה. את הג'ל היו מכינים משומן בעלי-חיים ומשרף עצים ריחני. "אפשר לראות שבאותה תקופה היה מגוון רב של תסרוקות ותספורות, וחלק מבעלי השיער החלק הצליחו ליצור תלתלים מאוד יפים", אומרת ד"ר מקריש.

"לחלק מהמומיות הנשיות היה שיער קצר כמו למרילין מונרו ולחלקן היו תלתלים נפוחים כמו לריהאנה", היא סיפרה בחיוך. "לחלק מהגברים הייתה תספורת קצרה והשיער הוחלק בצד אחד של הראש". לגבי פופולריותו של הג'ל הסבירה מקריש: "גילינו את הג'ל בתשע מתוך 18 המומיות שבדקנו, ומצב השאר היה כל כך גרוע שלא ניתן לקבוע בוודאות אם הן נמשחו בג'ל לפני קבורתן או לא. ההיגיון הפשוט אומר שחלק נהנו למרוח את עצמם וחלק מהאנשים לא – בדיוק כמו היום"

לדברי החוקרים, "ניתן להבחין בבירור בחלק מהמומיות שהמתים לא נמשחו רק לאחר מותם, אלא השתמשו בג'ל בקביעות בחייהם". כעת הם מקווים לגלות את המתכון המדויק לג'ל הקדום לשיער, ואולי אפילו לשחזר אותו בימינו.

במצרים העתיקה גם השתמשו בג'ל לשיער (וידאו WMV: ויקיפדיה)
במצרים העתיקה גם השתמשו בג'ל לשיער | וידאו WMV: ויקיפדיה