אפשר לסגור את החמ"ל, חברים, החיפוש אחר ג'ק המרטש הסתיים. כנראה. אחרי כ-130 שנים של חקירות והשערות, סופרת המתח האמריקאית פטרישה קורנוול טוענת שיש בידיה הוכחות חד משמעיות לזהותו של הרוצח הסדרתי. ג'ק המרטש הוא הכינוי שניתן לפושע האנונימי שפעל בלונדון בשנות ה-80 של המאה ה-19, ורצח חמש נשים שעסקו בזנות ברובע המזרחי של העיר.

על אף שהמשטרה הצליחה כבר אז ללקט כמות מכובדת של פרטים ביוגרפיים אודות הרוצח, ועל אף כמות החשודים המכובדת לא פחות שנחקרה – מעולם לא הוכרז שאדם יחיד הוא-הוא ג'ק המרטש, מה שתרם להעצמת המסתורין שאפף את הפרשה. דמותו (או היעדר דמותו) של ג'ק הופיעה בעשרות סרטים, ספרים, תוכניות טלוויזיה ושירים. אם קורנוול אכן זיהתה בוודאות את העבריין, יהיה זה סופה של חקירה ארוכה ועשירה עד מאוד.

ג'ק המרטש (צילום: sognandolondra.com)
130 שנים של השערות - ג'ק המרטש | צילום: sognandolondra.com

הציור והמכתבים

אז מי אתה, ג'ק המרטש? על פי קורנוול, שמוציאה בימים אלה ספר חדש בו היא חושפת גם את שיטות המחקר שהובילו אותה למסקנה, ג'ק הוא וולטר סיקרט (Sickert), צייר בזרם האימפרסיוניסטי שנודע באובססיה שלו למקרי הרצח של ג'ק המרטש. קורנוול בחנה לעומק את ציוריו של סיקרט (אותו "האשימה" לראשונה כבר בספר שכתבה ב-2002, ואף ראה אור בעברית: "ג'ק המרטש – דיוקן של רוצח"). יותר מכל, סקרן אותה ציור בשם Le Journal ("העיתון"), שמראה אישה שוכבת על גבה, במראה שמזכיר באופן מחשיד את אחת מזירות הרצח של ג'ק.

לה ז'ורנל

נוסף על הרמז שבציור, היא גילתה כי סיקרט השתמש בנייר מכתבים ייחודי, ששימש גם את הרוצח לשליחת חלק מהמכתבים ששלח, לכאורה, לעורכי העיתונים בלונדון כדי להתגאות במעשיו. מכתבים אלה שימשו השראה לרומן הגרפי (ואחר כך לסרט) "ממעמקי הגיהנום". על פי דיווחים מאותה התקופה, סיקרט שהה בפריז במהלך חלק מהרציחות המיוחסות לג'ק, אולם קורנוול טוענת כי חבריו לסצינת האמנות הגנו עליו.

ואם שאלתם את עצמכם כמה עולה להפליל צייר בריטי שנפטר כבר ב-1942, התשובה היא 7 מיליון דולר, שהם קצת יותר מ-25 מיליון שקלים. "העסקתי כמה מהמומחים הטובים והמבריקים בעולם", אמרה קורנוול בראיון, "אם מישהו רוצה להוכיח שטעיתי – שינסה". גירל פאוור.

(מקור)