ארכיאולוגים גילו את שלד האישה ההרה קבור בקבר מכוסה סלעים לצד מקדשה של חתחור, אלת היופי, האהבה, המוזיקה והמלחמה במיתולוגיה המצרית. אנשי תמנע העריצו את האלה והאמינו כי היא שומרת על הכורים.

בתקופה בה חיה האישה ההרה, מצרים שלטה במכרות תמנע, מה שמצביע על כך שסביר להניח שהאישה הייתה מצרית. הנחה נוספת היא שהיא הייתה זמרת במקדש של חתחור, כך לטענתו של עזרא בן יוסף, מנהל הפרויקט הארכיאולוגי בתמנע ומרצה באוניברסיטת תל אביב. האישה נקברה עם תכשיטיה, תכשיטים האופייניים בעיצובם לאלו שנמצאו במקדש.

החוקר שבדק את שרידי האישה אבחן כי היא הייתה בשנות ה-20 לחייה ובשליש הראשון להריונה, כאשר מתה. סיבת המוות לא ידועה.

#hathor #cow #ears #at #philaetemple

A post shared by Stefano Giustiniani (@no_kahki) on

ככל הנראה האישה התלוותה לאחת ממשלחות הכורים שנשלחו למכרים לכרות נחושת ושירתה במקדש חתחור הסמוך בזמן שהכורים עבדו. הטקסים שהתנהלו במקדש היו חשובים ומטרתם הייתה להגן על חייהם של הכורים. לא ידוע אם האישה נדדה ממצרים לתמנע בזמן ההיריון או אם הרתה בזמן השרות במקדש. ארז בן יוסף, מנהל המשלחת הארכיאולוגית של אוניברסיטת תל אביב, מספר: "סביר להניח שהיא לא הייתה יוצאת למסע אילו ידעה שהיא בהריון, אבל זו רק השערה שלנו."

שלטונה של מצרים בבקעת תמנע התערער לאחר מותה של האישה, עד שלבסוף איבדה שליטה על המכרות לקבוצות אחרות באזור.

ממצאים אחרים מהבקעה כוללים שאריות ממחנה שהקימו הכורים במאה ה-10 לפני הספירה, אלו מצביעים כי הכורים אכלו ארוחות מבשר כבשים ועיזים, אגוזי פיסטוק, ענבים ודגים. בתקופה מאוחרת יותר גילו המדענים שרידי בתים ואורוות חמורים, מה שהצביע על התארגנות מסודרת באזור. בתגלית אחרת, ארכיאולוגים דיווחו כי חפרו מתוך הקרקע כלים שניתן לשייכם לתקופה המקראית של המלך שלמה.

העבודות הארכיאולוגיות בתמנע ממשיכות להיערך ואנו מצפים לגילויים נוספים שיאירו עוד צדדים בהיסטוריה המרתקת של הבקעה.

(מקור)