ז'יניצ'י קווקאמי (צילום: ndtv.com)
"כבר אין מקום לנינג'ות בימינו" | צילום: ndtv.com

המהנדס לשעבר בן ה-63 אולי לא נראה כמו הנינג'ות שמראים לנו בסרטים, אבל למרות שהוא לא רוצח חסר רחמים העוטה מסיכה ולבוש בשחור, ז'יניצ'י קווקאמי הוא כנראה הנינג'ה האורגינלי האחרון ביפן. כעומד בראש שבט הבאן - שושלת נינג'ות עם מסורת בת 500 שנה - קווקאמי נחשב בעיני רבים כמגן החי האחרון על מורשת המרגלים הסודיים של יפן.

"אני חושב שקוראים לי הנינג'ה האחרון מפני שאני היחיד שלמד את כל הכישורים ישירות ממאסטרי הנינג'ה שהעבירו אותם מדור לדור ב-500 השנים האחרונות", הוא אמר. לדבריו, ההיסטוריה האמיתית של הנינג'ות עדיין בגדר תעלומה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

"יש כמה ציורים על הכלים שלהם אבל אנחנו לא תמיד מוצאים את כל הפרטים שנותרו עמומים במכוון", הוא הסביר. "רוב המסורות הועברו מפה לאוזן ולכן אנחנו לא יודעים מה השתנה בדרך". לדבריו, טכניקות רבות דעכו כי כבר לא חוקי לעסוק בהן. "אנחנו לא יכולים להמשיך לרצוח או להרעיל", הוא מסביר. "גם אם אני יודע להכין את כל הרעלים, אני לא יכול לנסות אותם".

קווקאמי נחשף לעולם הסודי של הנינג'ות כשהיה בן שש אך יש לו זיכרון עמום מהמפגש הראשון עם המאסטר שלו, מסאזו אישידו, שהיה מסתובב בגלימת נזיר בודהיסטי. "התאמנתי כל הזמן בלי לדעת מה אני עושה - רק בשלב מאוחר הרבה יותר הבנתי שזה נינג'יטסו", הוא משחזר.

בשלב הזה הוא סוף סוף נתן קצת תקווה לדור שגדל על "נינג'ה אמריקני" וסיפר שהוא נהג לבהות בלהבה של נר עד שהוא חש שהוא בתוכה כחלק מאימוני הריכוז שלו, ולמד גם לשמוע מחט נופלת על הרצפה. הוא טיפס על קירות, קפץ מגבהים ולמד איך ליצור פצצות עשן ובנוסף, אימוניו הפיזיים והמנטליים כללו גם לימודי כימיה, חזאות ופסיכולוגיה.

"גם נדרשתי לעמוד בחום וקור, כאב ורעב", הוא מספר. "האימונים היו קשים וכואבים - זה לא היה כיף אבל לא חשבתי הרבה למה אני עושה את זה, האימון פשוט הפך להיות חלק החיים שלי". בגיל 19 הוא ירש את התואר של המאסטר שלו יחד עם מגילות סודיות וכלים מיוחדים.

"אני מתייחס לנינג'יטסו כאוסף מקיף של טכניקות הישרדות למרות שבמקור מדובר בכישורי לחימת גרילה וריגול", הוא אומר והוא נזהר שלא להכתיר את עצמו כנינג'ה האחרון בשל התככים והיריבים המומחים בטכניקות שונות בעולם הנינג'יטסו.

לדבריו, הסוד באמנות הלחימה הזו הוא לתפוס את היריב לא מוכן, ולאו דווקא לתת את המכות הכי חזקות. "בני אדם לא יכולים להיות בכוננות כל הזמן", הוא מסביר את הפילוסופיה של הנינג'ה. "תמיד יש רגע שבו הם לא מוכנים ואז אתה תופס אותם".

המטרה לדבריו היא לנצל את החולשות של היריב ולהערים עליו. "אם אתה זורק קיסם - אנשים יסתכלו לכיוון ההוא ויאפשרו לך לברוח", הוא מסביר. "יש לנו פתגם לפיו אפשר להימלט ממוות אם מתיישבים על הריסים של האויב שלך - זה אומר שאם אתה כל כך קרוב הוא לא יכול לראות אותך".

קווקאמי החל ללמד נינג'יטסו לפני כעשר שנים אבל הוא החליט לא לקחת מתלמדים נוספים כפי שהמאסטר שלו לקח אותו תחת חסותו. משמעות ההחלטה היא שלא יהיה ראש שבט אחריו - 22 במספר - והשושלת תיפסק בו. "נינג'ות אמיתיות פשוט לא מתאימות לימינו", הוא סיכם בקצרה.

(מקור 1, מקור 2)