ספר חדש שעוסק בגידול אריות בשבי, חושף תופעה מחרידה ורחבת היקף של תעשיית ציד אכזרית שמתרחשת בדרום אפריקה. על פי הספר שנכתב על ידי מייקל אשקרופט, פוליטיקאי בריטי ואחד מעשירי העולם, כ-12 אלף אריות מוחזקים בבתי גידול בדרום אפריקה – פי ארבעה מאלה החיים בטבע.

"ממש לא מוגזם להגיד שניצול האריות בדרום אפריקה הפך לתעשייה של ממש", מסביר אשקרופט. "אלפים מורבעים בכל שנה ומופרדים מאמותיהם כשהם בני מספר ימים בלבד, רק כדי לשעשע תיירים חובבי ציד ולהימכר לשחיטה", הוא מוסיף. לדבריו, עצמות של אריות נחשבות לבעלות סגולות רפואיות במזרח הרחוק ועל כן הביקוש להן גדול.

ציד אריות (צילום: Lord Ashcroft on Wildlife)
צילום: Lord Ashcroft on Wildlife

איש העסקים הבריטי מסביר בספרו כי האריות חיים בכלובים מזוהמים וסובלים מתת תזונה ומהתעללות קשה באותם בתי גידול. הוא מספר כי הציד עצמו מתרחש בשטחים מרוחקים שמוקפים בגדרות, אליהם האריות נלקחים כך שלא יוכלו לברוח. לדבריו, מספר קטן של אנשים הם אלה שמפיקים רווחים עצומים מהתופעה האכזרית: "מערכת המשפט והחוקה במדינה מאפשרת להם לפעול כרצונם".

ציד אריות (צילום: Lord Ashcroft on Wildlife)
צילום: Lord Ashcroft on Wildlife

הממצאים המחרידים המוצגים בספר נחשפו בתום שני מבצעי מעקב, "סימבה" ו"נזיפה", שנשמרו בסודיות מוחלטת ונפרסו על פני שנתיים שלמות. בין הראיות שאספו הצוותים שניהלו את שני המבצעים, נחשפו תיעודים קשים בהם לקוחות מרחבי העולם צדים אריות באמצעות רובים, כשבחלקם הם ממשיכים לירות באריות עוד מספר פעמים - גם לאחר שהם כבר שוכבים מתים על הקרקע. כמו כן, אחד התיעודים שהושגו מציג מקרה בו להקת כלבים מסוכנים משסים באריה, שנטרף למוות תוך שהוא מנסה להיאבק על חייו.

המחיר של האטרקציה הנוראית הזו נע בסביבות 40 אלף יורו לאריה והביקוש לכך גבוה במיוחד.