קציצת אדם (צילום: BBC)
ארומה של גועל נפש | צילום: BBC

תהיתם פעם מה הטעם של בשר אדם? אם התשובה היא לא – אז א. אתם שקרנים. ב. נראה לנו שאתם מדחיקים משהו, מה שהופך אתכם ליותר מסוכנים. כן, כולנו תהינו מה הטעם שלנו, ובאותה נשימה – בחיים לא היינו רוצים לדעת את התשובה. חוץ מאנשים כמו גרג פוט, עיתונאי מדעי של ה-BBC, שהחליט בשם המדע (והסטיות הפרטיות שלו), לגלות מה טעם בשרו שלו.

קציצת אדם (צילום: BBC)
שלח דגימה מבשר רגלו | צילום: BBC

לפני שאתם מתחילים להסתחרר פה מבחילות, נספר שאת הבשר שלו ממש הוא לא אכל, אבל זה לא הופך את הסיפור לפחות מערער. בסרטון (הקשה לצפייה) מלקחת חתיכת שריר זעירה מרגלו ונשלחת לדגימת מעבדה. ניתוח הממצא חשף כי השריר הכיל סיבים דומים לאלו שנמצאים בחזה עוף וגם בנתחים מסוימים של בקר.

מאחר ואכילת בשר אדם – אפילו אם הוא של עצמך – הוא מעשה בלתי חוקי בבריטניה, גרג הכין ובישל קציצת בשר לפי תוצאות הביופסיה הכימית, ויצר משהו בעל ארומה דומה במיוחד לבשר אדם. הריח, כידוע, הוא מרכיב מכריע בטעם של המזון, ולכן קציצה שמריחה כמו בשר אדם תהיה בעלת טעם די זהה לבשר אדם אמיתי.

קציצת אדם (צילום: BBC)
די נו, תפסיק | צילום: BBC

אחרי שאכל את הדבר הנוראי הזה הוא קבע: "האמת שזה מריח די טוב. מאוד עסיסי, הרבה יותר עשיר מבשר חזיר או עוף". הניתוח הכימי הציב את טעם הבשר שלו איפשהו בין חזיר לטלה, שמהם הרכיב את הקציצה הארורה. "זה טוב, זה טעים. יש לזה טעם מאוד של בקר, די דומה לטלה".

קציצת אדם (צילום: BBC)
בתאבון לך, הרסת לנו את התאבון | צילום: BBC

"אני חושב שזה הכי קרוב שאגיע לאכילת בשר אדם", מרגיע פוט. "ובכל זאת, זה ממש טעים". 

(מקור)