המחסור במזון בצפון קוריאה ממשיך להחמיר וחלק מהתושבים המקומיים החלו לנקוט באמצעים קיצוניים כדי להתמודד עם המצב. לאחרונה דווח כי 5 חקלאים בצפון המדינה נידונו לחודשים של עבודת פרך אחרי שנתפסו מסתירים תירס שנועד להישלח למדינה.

בשיחה עם כתבי סוכנות הידיעות RFA, תושב מחוז ריאנגנג, צפון המדינה, התייחס למציאות העגומה במדינה הטוטליטרית ואמר שחוואים רבים מעדיפים לנסות ולרמות את השלטונות מאשר לגווע ברעב. "חמשת החקלאים נתפסו במהלך בדיקת פתע", סיפר התושב, שדרש להישאר אלמוני מחשש לחייו. "כולם נידונו ל-5 חודשים במחנה עבודה".

שלטונות צפון קוריאה לוקחים מדי שנה 60% מתוצר החקלאות של החוואים המקומיים ומשאירים אותם עם ה-40% הנותרים. הכמות הזאת הספיקה לרובם בשביל לחיות למשך שנה שלמה בעשור האחרון. למרות זאת, היבול המקומי בשנה החולפת התברר להיות דל במיוחד ועל פי ההערכות, יספיק לחקלאים רק לכמה חודשים בודדים – וכתוצאה מכך, חלקם נעשו נואשים.

"החיים של החקלאים תלויים בשיטת החלוקה במדינה", סיפר מקור נוסף בצפון קוריאה. "מאז תחילת אוקטובר, חוואים מהצפון והדרום מעריכים שהכמות שתישאר להם תהיה קטנה בהרבה מהרגיל והם חוששים מאוד לגורלם. מאגרי החיטה ומחסני המזון כבר אזלו... זה מצב מאוד מתסכל עבורם. זה אוכל אותם מבפנים".

מומחים מעריכים שהיבול הדל קשור באופן ישיר לדרך שבה השלטונות התמודדו עם התפרצות נגיף הקורונה בתחילת השנה שעברה, אז קים ג'ונג און הורה לסגור לחלוטין את כל מעברי הגבול בין צפון קוריאה וסין. החקלאות המקומית הייתה בין הענפים שספגו את המכה הקשה ביותר מהמהלך, שכן לא ניתן היה לייבא דשן מלאכותי או כלים חקלאיים.

גורמים באו"ם הזהירו מפני הרעב המתקרב בצפון קוריאה בדו"ח מיוחד שפורסם עוד בחודש מרץ. חודש חודש לאחר מכן, דווח כי השלטונות הציעו לתושבים להתכונן לקשיים כלכליים שעשויים להיות חמורים כמו הרעב ההמוני שפקד את המדינה באמצע שנות ה-90 – אז מיליוני אנשים גוועו ברעב ומתו ממחלות שונות.