טיפאני לי, בלוגרית מזון מקנדה, חשפה לאחרונה כיצד הצליחה לחסוך מאות דולרים בחודש אחרי שהתחילה לתת לבתה לאכול צרצרים. בטור שכתבה לאתר ה-Insider, לי כתבה שחסכה מדי שבוע בין 50-100 דולר רק כי הפסיקה לקנות בקר טרי, עוף וחזיר. לדבריה, היא החליפה את מקור החלבון העיקרי של בתה בצרצרים מטוגנים, אבקת חלבון צרצרים וחטיף צרצרים תְּפוּחִים.

לי ציינה שבעבר כבר יצא לה להתנסות באכילת בעלי חיים יוצאי דופן – כמו טרנטולות, עקרבים, נמלים ואפילו חגבים. לטענתה, המניע העיקרי מאחורי השינוי הקיצוני בתפריט היומי של בתה היה לבדוק אם הוא ישפיע על החשבונות שלה.

"קודם כל ניסינו את חטיפי הצרצרים התְּפוּחִים – שנראו כמו צ'יטוס", כתבה לי. "התינוקת שלי אכלה אותם מיד". הבלוגרית ציינה שבדיקה שלה העלתה שמספיקות לבתה רק שתי כפיות של אבקת חלבון צרצרים כדי להשלים את מנת החלבון היומית שלה (כ-11 גרם בממוצע). בהמשך, היא ניסתה לתת לתינוקת צרצר מטוגן, והקטנה סירבה.

"כשהוצאתי את אחד הצרצרים מהשקית, נבהלתי", כתבה לי. "אפשר ממש לראות את הראשים הקטנים שלהם והבטן. לא נעים לי להודות, אבל הגעיל אותי לגעת בהם. נתתי לה להציץ בשקית ולהוציא צרצר בעצמה. היא נגסה בו בלי להסס, וזרקה אותו על הרצפה. היא נענעה את ראשה והבהירה לי שהיא לא מעוניינת". לדבריה, הדרך היחידה לגרום לבתה לאכול את הצרצרים הייתה לערבב אותם בבלילה של פנקייק ולאכול אותם בתוך החביתיות.

לי סיכמה את הניסוי כהצלחה וציינה שבהמשך, היא מתכוונת לשלב בתפריט של בתה נמלים, חגבים ואפילו תולעים – שלדבריה עשירות בברזל ואבץ. ג'נה וורנר, דיאטנית מניו יורק, הגיבה לטור בשיחה עם אתר ה-NY Post והסכימה שצרצרים הם מקור טוב לחלבונים. אולם, הדיאטנית הוסיפה שאם המטרה העיקרית היא חיסכון בכסף, אז יש חלופות יותר קונבנציונליות מחרקים.

"אפשר להשיג אבקות חלבון שמבוססות על צמחים במחיר כמעט זהה לאבקת חלבון צרצרים", ציינה וורנר. "אם אתם רוצים לרענן מעט את התפריט שלכם, לכו על זה. רק קחו בחשבון שאולי זאת לא האופציה הזולה ביותר. אם זאת ההעדפה שלה ושל בתה, אני חושבת שזה נהדר בשבילן".