בגט טרי אפוי שיוצא מהתנור ממלא את הבית בניחוחות שקשה לעמוד בהם. אבל מה עושים כשהבחירה בהנאה קולינרית ממאפה צרפתי מתנגשת עם הרצון לשמור על המשקל? ובכן, מסתבר שעם קצת רצון טוב ומעט (באמת שזה לא מסובך) השקעה, אפשר לשלב בגט טרי גם בתפריט הדיאטה. כל מה שצריך לעשות זה להקפיד על הכללים הבאים.


קמח מלא

כדאי לבחור בקמח עשיר במינרלים כמו: מגנזיום, מנגן, אבץ וברזל. יש בו גם חומרים בשם ליגננים שעוזרים לשמירה על רמה תקינה של לחץ דם והוא מכיל סיבים תזונתיים בכמות גדולה. הקמח מלא הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר למעשה שרמת הסוכר בדם עולה לאט יותר כשאוכלים אותו לעומת אכילה של מאפים מקמח לבן. ולפיכך, הוא מומלץ יותר לטרום סוכרתיים וסוכרתיים מאשר קמח לבן. עבור הסובלים ממעי רגיש, לרגישים לגלוטן ולנשים עם אנדומטריוזיס, מומלץ לנסות קמח כוסמין – ייתכן שמדובר בחלופה טובה יותר שתקל את התחושות בבטן.

חיטה (צילום: IngredientsPhoto, Istock)
חיטה מלאה עדיפה | צילום: IngredientsPhoto, Istock

אגוזים וזרעים

מומלץ להוסיף לבלילת הבגט מגוון אגוזים וזרעים כמו: זרעי פשתן, זרעי צ'יה, אגוזי מלך, פרג או גרעיני דלעת. זרעי צ'יה, פשתן ואגוזי מלך עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 שטובים לבריאות הלב והתפקוד הקוגניטיבי. לעומת זאת - גרעיני דלעת עשירים במגנזיום והפרג עשיר בסידן. יתרה מכך, כל הזרעים הללו מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים שתורמים להסדרת מערכת העיכול ואף משפרים את הטעם ואת המרקם של הבגט.

שמן זית איכותי

שלבו שמן זית כתית מעולה בבצק וככה תעשירו את הבגט בחומצה אולאית, שזו חומצת שומן חד בלתי רוויה שמסייעת להפחית את רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) ומעלה את רמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL). בנוסף, היא מווסתת את פעילות האנדותל (שכבת תאים המרפדת את דופנות כלי הדם וחדרי הלב). חומצת שומן רוויה, כמו חמאה, נוטה להיצמד לדופנות כלי הדם וליצור רובד שומני. עם הזמן, רובד שומני יתעבה, יסתום את כלי הדם ויחסום את זרימת הדם.

עשבי תיבול ושום

רוזמרין, תימין, בזיליקום או שום יספקו רעננות, צבע ויופי בתוך עיסת הבצק שלכם. מעבר לצבעוניות, אותם עשבי תיבול מחזקים את המערכת החיסונית ומכילים תכונות אנטי דלקתיות שטובות לבריאות.

עשבי תיבול, מכתש ועלי, בקבוקי שמן זית ומיץ לימון (צילום: Robert Pears, Istock)
עשבי תיבול יעשו טוב - גם לבגט וגם לכם | צילום: Robert Pears, Istock

מלח - אבל במידה

היו מודעים לתכולת המלח שאתם מוסיפים. יותר מדי מלח יכול להוביל לבעיות בריאותיות כמו יתר לחץ דם, אבל כמות נכונה ומדודה תשפר את הטעם ותעזור לווסת את התסיסה של הבצק.

 

שיר אלפי זגר, דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת