בישול בריא מעלה אסוציאציות של טרחה על הסירים, אידוי, סינון ואפייה. ובכן, אפשר להיות בריאים וגם עצלנים. ויש לנו 7 טיפים שיעזרו לכם בזה. 

 1. הוסיפו גזר למחבת - טיגון הוא אחת מדרכי הבישול הפחות מומלצות ובריאות כידוע, ששימוש קבוע בו עלול לגרום לבעיות בריאות שונות. אבל מה אם נספר לכם שכל מה שאתם צריכים לעשות כדי לצמצם את הנזקים האלה זה פשוט להוסיף חתיכת גזר למחבת? 

"בתהליך הטיגון נוצרים רדיקלים חופשיים המקושרים עם מחלות לב כלי דם, מחלות סרטן, הזדקנות מוקדמת של העור ופגיעה ברקמות נוספות", מסבירה יעל קרן, דיאטנית קלינית". הוספת חתיכת גזר טרי העשיר בבטא קרוטן - נוגדי חמצון חשובים - לשמן בתחילת הטיגון, תאפשר תגובת נגד שלהם כלפי הרדיקלים החופשיים, וכך תקטין את חמצונו הלא רצוי של השמן. מומלץ להחליף את הגזר מדי פעם במהלך הטיגון". 

2. היצמדו למתכונים פשוטים - ההחלטה לעבור לבישול בריא יותר כבר דורשת לא מעט שינויים מכם, אז אנחנו היינו ממליצים לא לקפוץ מעל הפופיק עם מתכונים מסובכים. לכו על מתכונים בריאים ופשוטים, שלא מצריכים הרבה הכנה מראש. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

3. הוסיפו לתפריט יוגורט יווני - לכל מתכון שדורש שמנת חמוצה או הכנה של מטבל, החליפו את השמנת ביוגורט יווני, מקור מעולה לחלבון שמכיל פחות קלוריות.

יוגורט (צילום: Carmen Martínez Banús, Istock)
יוגורט יווני במקום שמנת | צילום: Carmen Martínez Banús, Istock

4. החליפו שמן בציר בשר או ירקות - אם אתם מתקשים למצוא איך להפחית בכמות השמן שאתם משתמשים – הנה שיטה מעולה. החליפו את השמן בציר ירקות או ציר בשר. אם קשה לכם להיגמל מהשמן, תוכלו בהתחלה להכין שילוב של ציר ושמן ולאט לאט להפחית בשמן.

5. במקום אורז – השתמשו בקינואה.

עוד ב-mako בריאות

6. הכינו יותר אוכל - הדרך הטובה ביותר למנוע מצב שאתם קונים אוכל בחוץ היא להכין אקסטרה אוכל, לשים בקופסאות ולשמור במקרר ובמקפיא. כך לא תצטרכו להתעייף מלבשל בכל יום ולא תתפתו לאכול בחוץ.

ירקות קפואים במקפיא (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
לא להתבייש להשתמש בירקות קפואים | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock

7. לקנות ירקות קפואים - זו אחת השיטות הנפוצות בקרב בשלנים עצלנים: לקנות מיקס ירקות קפואים, שאפשר להפשיר בקלות במיקרוגל - ולהכין בקלות ובמהירות מרק ירקות, או ירקות מוקפצים.