תזונאים רבים מאמינים בכך שהתפריט הטוב ביותר מורכב ממגוון רחב של מאכלים - ושמומלץ לאכול הכל, רק במתינות. אך לחלקם יש גבולות ברורים, אותם הם לא מוכנים לעבור בחיים. מאכלים מסוימים נחשבים לכל כך לא בריאים שתזונאים לא מוכנים לאכול אותם גם לא פעם בשנה. הנה כמה מהדברים שתזונאים מעדיפים לא לאכול.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. מאכלים דיאטטיים

"אני לא נוגעת במאכלים דיאטטיים מכל סוג. הם מעובדים, השומן הופחת או שהוסיפו ממתיקים מלאכותיים. כל הקונספט של תזונה דלת-שומן הוא מיושן – וממתיקים מלאכותיים משבשים את בריאות המעיים ויכולים לגרום לחשקים לסוכר בטווח הרחוק. טבעי הכי עדיף", אומרת אמנדה המילטון, תזונאית.

נקניקייה בתוך בגט (צילום: ffolas, Shutterstock)
בשר מעובד זה ביג נו נו | צילום: ffolas, Shutterstock

2. קטשופ

"אני מאמינה שצריך לאכול הכל מהכל במתינות ואני מנסה כל מאכל. אבל אני לא מעריצה של רטבים באופן כללי, בעיקר קטשופ שנקנה בחנות. קטשופ קנוי הוא מעובד מאוד ומלא בסוכר", מסבירה ריהאנון למברט, תזונאית קלינית.

3. נקניקיות ובשר מעובד

"אני שומרת מרחק מבשר מעובד כמו סלמי או נקניקיות. לרוב מוצרים אלה מכילים תוספים, צבעי מאכל מלאכותיים, כמות קטנה של בשר באיכות נמוכה ושומן טראנס. מרכיבים אלו יכולים להשפיע משמעותית על הבריאות כיוון שהם מעלים רמות כולסטרול, מלאים בקלוריות ודלים בחומרים מזינים", אומרת מנאל צו'צ'יין, תזונאית קלינית בחברת BioCare.

קטשופ מבקבוק (צילום: מתוך chow.com)
מלא בסוכר | צילום: מתוך chow.com
עוד ב-mako בריאות
>> הלם: אפשר לרזות גם מהר וגם בריא
>> נטלי פורטמן ויתרה על שני מאכלים והאקנה נעלמה
>> מה הקטע של אנשים שאוכלים רק 3 וחצי דברים?

4. כל דבר שמכיל שומן מוקשה

"אני נמנעת מכל דבר שכולל בתוכו שומן מוקשה או שומן מוקשה חלקית. הם מופקים בתהליך של הוספת מימן לשמן בטמפרטורות גבוהות, כדי לשנות בצורה כימית שמן ממצב נוזלי למצב מוצק", מסבירה ד"ר מרילין גלנוויל, תזונאית המתמחה בבריאות נשים לצערנו, בורקסים, מלאווח וג'חנון לרוב מכילים שומן מוקשה ושומן טראנס.

5. אוכל סיני

"אוכל שומני, עתיר בשומן ובמלח גורם לי לנפיחות, אז אני משתדלת להתרחק ממאכלים מסוימים, בייחוד אוכל סיני. חלק ניכר מתפריטים של אוכל סיני כולל מזון מטוגן, שמכיל רמות גבוהות של שומן רווי ונתרן, שלגוף שלנו קשה לעכל. צריכה מרובה של מלח גורמת לאגירת נוזלים בגוף, המובילה לנפיחות", מסבירה פאיי טאונסנד, תזונאית.