חוקרים עקבו אחרי קבוצה של 170,000 בריטים בריאים בשנות ה-50 לחייהם במשך שבע שנים ומצאו שאלו ששתו בין 1 וחצי ל-3 וחצי כוסות קפה היו בעלי סיכוי נמוך יותר למות במהלך הזמן הזה בהשוואה לאלו שלא שתו קפה בכלל. 

שתיית קפה הראתה קשר לסיכון נמוך יותר למות מכל סיבה שהיא כולל סרטן ומחלות לב. לא משנה אם אנשים שתו קפה נטול קפאין, נמס או טחון - התוצאות היו זהות עבור כולם. ההשפעות המגנות של קפה היו הגדולות ביותר אצל אנשים ששתו כשתיים עד ארבע כוסות ביום, עם סיכון למוות נמוך בכ-30%, ללא קשר לשאלה אם הוסיפו סוכר לקפה שלהם.

 עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

איך ממתיקים מלאכותיים השפיעו על תוחלת החיים?

על פי הנתונים, אנשים ששתו קפה לא ממותק בקביעות היו בסיכון נמוך עד 29% למות במהלך המחקר מאשר בני גילם שלא שתו קפה בעוד שקפה ממותק היה קשור לסיכון נמוך ב-31%. "מחקרים תצפיתיים קודמים העלו קשר בין צריכת קפה להפחתת הסיכון למוות, אך הם לא הבחינו בין קפה שנצרך עם סוכר או ממתיקים מלאכותיים לבין קפה שנצרך ללא", כתבו החוקרים במחקר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine.

55.4% מהמשתתפים שתו קפה ללא כל ממתיק, 14.3% שתו קפה עם סוכר, 6.1% שתו קפה עם ממתיק מלאכותי, ו-24.2% לא שתו קפה כלל. שותי הקפה מוינו לקבוצות נוספות על סמך כמות כוסות הקפה שהם שתו ביום. המחקר לא בדק האם המשתתפים הוסיפו חלב או איזה סוג קפה הם שתו - שני גורמים שעלולים להטות את התוצאות. בנוסף, אנשים ששתו קפה עם ממתיקים מלאכותיים לא חיו יותר זמן משמעותית מאלה שלא שתו קפה כלל.

"הצריכה של קפה ממותק באופן מלאכותי הייתה נמוכה בהרבה מזו של קפה לא ממותק וממותק בסוכר, מה שמפחית את הכוח לזהות קשר כלשהו", אמר המחבר הראשי של המחקר, ד"ר צ'ן מאו, אפידמיולוג, והזהיר שהחלב והסוכרים הנוספים במשקאות טייק אווי - או שתיית יותר מ-4.5 כוסות קפה ממותק מדי יום - עלולים למחוק את היתרונות שנמצאו.