לעייפות יש השלכות רבות עלינו; היא גורמת לירידה ביכולת הריכוז ובתפקוד המוחי שלנו. אם לא נדע כיצד להזין את המוח שלנו בדלק הנכון – זה עלול לפגוע בתפקוד הקוגניטיבי שלנו ואף להוביל להזדקנות מוקדמת ולשיטיון. כך תספקו כוח למוח שלכם, מבלי לפגוע בבריאות. 

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. ארוחת בוקר – בכל יום

הקפדה על אכילת ארוחת בוקר יכולה לשפר את הזיכרון לטווח קצר ואת כושר הריכוז שלנו. מחקרים רבים הראו שתלמידים האוכלים ארוחת בוקר לרוב בעלי ביצועים טובים יותר מתלמידים שמדלגים על ארוחת הבוקר.

מחקרים אחרים הראו שאנשים שאוכלים ארוחת בוקר נוטים להקפיד על תזונה בריאה יותר, בעוד שאנשים שאינם אוכלים ארוחת בוקר נוטים לעשן יותר, לשתות יותר אלכוהול ולהתאמן פחות.

ההמלצה: ארוחת בוקר טובה צריכה לכלול חלבונים, פחמימות ושומנים – בעדיפות על מזונות כמה שפחות מעובדים.

2. תה מאצ'ה במקום קפה

תזונאים ממליצים להחליף את הקפה של הבוקר בתה מאצ'ה, תה ירוק טחון דק הפופולרי מאוד ביפן. במאצ'ה נוגדי חמצון רבים, הידועים בחשיבותם הרבה להגנת תאי הגוף והדי.אן.איי מפני נזקים (שעלולים לגרום בין היתר לסרטן).

במאצ'ה יש קפאין, שמעורר ומשפר את יכולת הריכוז. אך בשונה מקפה, נוגדי החמצון שבו הופכים אותו לאופציה בריאה ומשתלמת יותר. במאצ'ה חומצת אמינו מסוג L-theanine, שמסוגל לנטרל את ההשפעות השליליות שבקפאין, כמו עצבנות. 

עוד ב-mako בריאות
>> מתקשים לקום בבוקר? זה מה שזה אומר עליכם
>> מהם המאכלים שגורמים לכרס? תתפלאו
>> הקפאת ביציות: האם באמת ניתן לעצור את הזמן?

3. אכלו יותר אגוזים

אגוזים וזרעים הם מקור מצוין לוויטמין E, שמחקרים רבים קישור בינו לבין ירידה קוגניטיבית מועטה יותר בגיל מבוגר. תוספת של זרעי צ'יה, פקאן, קאשיו ושקדים ביוגורט או בדייסת שיבולת שועל בארוחת הבוקר יכולים לעזור לכם להתחיל את היום עם מנת בריאות מעוררת ובריאה.  

4. שתו עוד מים

מחסור במים בגוף יכול להשפיע משמעותית על הבריאות ורמת האנרגיה שלכם. שתייה מועטה עלולה לגרום לחוסר ריכוז, כאבי ראש, דיכאון ובעיות בזיכרון. כמות המים המומלצת לאדם ביום תלויה בהרבה גורמים, לכן ההמלצה הידועה של 8 כוסות מים ביום היא לא לגמרי מדויקת. לרוב ממליצים על כ-2.5 ליטרים ביום לגבר וכ-2 ליטר ביום בממוצע לאישה. כמובן שאם מדובר ביום חם מהרגיל או אם הייתם פעילים יותר גופנית, מומלץ לשתות יותר.  

5. יותר דגים

חוקרים רבים בדקו את ההשפעה של תזונה עשירה בדגים המכילים אומגה-3, ומצאו כי היא עשויה לעזור לשפר את הריכוז. הסיבה לכך היא שאומגה-3 מסייעת להגביר את זרימת הדם למוח. מחקר משנת 2011 מצא כי חומצת השומן אומגה-3, המצויה בדגים כמו סלמון - יכולה לשפר את הזיכרון ב-15 אחוזים. מחקרים אחרים מצאו קשר בין תזונה הכוללת אומגה-3 לסיכון מופחת לדמנציה, שבץ ואף מסוגל להאט הדרדרות מוחית. 

>> כך אתם הורסים לעצמכם את הבריאות בסופ"ש