החורף כבר כאן וזה בדיוק הזמן לדאוג לחזק את הגוף ברכיבים שתורמים לחוסנו. ויטמין C הוא אחד הוויטמינים החיוניים הנדרשים לבריאות תקינה. גוף האדם לא יודע לייצר אותו באופן עצמאי, ולכן אנחנו נדרשים להשיג אותו באמצעות מקורות תזונתיים שונים שמכילים אותו.

מה תפקיד הוויטמין הזה בגוף?

"מדובר בוויטמין המשמש כנוגד חמצון המגן על התאים מפני יצירת רדיקלים חופשיים, אשר בפועל מפחית את הסיכון למחלות סרטן, מחלות לב וכלי דם. יתרה מכך, מחקרים שונים הראו כי הוא משפר את ספיגת הברזל מהמעי וכן תורם לאיזון סוכרת.

אילו מזונות מכילים ויטמין C?

בניגוד לסברה לפיה רק ירקות ופירות כתומים מכילים ויטמין זה, ישנם מגוון פירות וירקות שמכילים כמות נאה שלו, ביניהם: קיווי, פלפל אדום, תות שדה וכרובית.

נטילת תוספי תזונה (צילום: RossHelen | shutterstock)
תמיד עדיף לאכול את מזונות שמכילים אותו ולא ליטול תוסף | צילום: RossHelen | shutterstock

מה לגבי תוסף?

באופן כללי, תמיד עדיף לצרוך ויטמין C שמקורו במזונות ולא בתוסף. הסיבה להמלצה זו נובעת מכך שכושר ספיגת הוויטמין באמצעות תזונה הוא מדויק, טוב ויעיל יותר לעומת הספיגה המתאפשרת באמצעות תוסף.

האם ויטמין C מגן מפני התקררות?

השערה זו נכונה, אך רק במקרה שקיים מחסור בוויטמין, כפי שקורה למשל בארצות שבהן לא נהוג לאכול ירקות ופירות טריים. במקרים אלה, השלמתו יכולה לסייע בשמירה על מערכת החיסון.

 

 

 

 

 

ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה של הכללית במחוז מרכז