זה לא שאנחנו מחפשים תירוצים להפסיק ליהנות ממתוקים, אבל אי אפשר להתעלם ממה שהמומחים אומרים – אנחנו חייבים  להיזהר בצריכת סוכר מעובד. זה אם אתם לא מעוניינים בקמטים וצמיחת שיער מוגברת בפנים, כמובן.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"זה לא מפתיע שסוכר זה לא הדבר הכי טוב לגוף ולאיברים שלנו", אומרת ד"ר קים ניקולס, דרמטולוגית ליאהו. "מה שכן מפתיע, זה שהרבה אנשים לא יודעים כמה סוכר מזיק לעור. יש לו את היכולת להרוס אותו לחלוטין".

אז איך סוכר קשור לעור שלנו בדיוק? על פי מומחים, סוכר מזיק לקולגן בעור, מה שגורם עם הזמן להופעת קמטים. ד"ר דיאן מרז רובינסון, דרמטולוגית, אומרת שיש להסתכל על הסוכר כגורם המשפיע על שני דברים: "ראשית, סוכר גורם להיווצרות דלקת ומשפיע לרעה על איכות הקולגן – בתהליך שנקרא גליקציה". גליקציה הוא למעשה תהליך שבו מולקולות סוכר מתחברות לחלבונים בגוף (שהם אבני הבניין של הגוף, כולל העור שלנו) והופכות אותם לנוקשים, מה שגורם להיווצרות של קמטים. "כיוון שסוכר הורס את גמישות העור, ככל שצורכים יותר ממנו – כך העור יראה נפול יותר", אומרת ד"ר ניקולס.

החדשות הטובות הן שמדובר בנזק שהוא במידה מסוימת בהחלט הפיך וניתן לשיפור. "פעמים רבות אני רואה מטופלים שניכר כי חל שיפור במצב העור שלהם, כולל אקנה ורוזציאה (אקנה בגיל מבוגר המתבטא באדמומיות באזור הלחיים, הסנטר והמצח), לאחר חודש בלבד של תזונה בריאה יותר", מספרת ד"ר ספנה ווסטלי, מומחית לרפואת עור. "אם אתם יכולים להתמקד בתזונה המתאפיינת במזון בעל מדד גליקמי נמוך – כמו דגנים מלאים, אגוזים, שעועית, נוגדי חמצון ומאכלים שעשירים באומגה 3 (סלמון, אבוקדו, שמן זית) – אתם בהחלט מסוגלים להעיף את הסוכר מהתפריט".

עוד ב-mako בריאות
>> האימון שישרוף שומן תוך חמש דקות בלבד
>> למה גוגל יצרה 20 מיליון יתושים במעבדה?
>> תציצו במראה: האם יש לכם נמשים בעיניים?

לצערנו, קמטים הם לא הסיבה היחידה בגללה שווה להתרחק מסוכר. ד"ר דיוויד הארטמן טוען כי צריכה מסיבית של פחמימות פשוטות – בייחוד סוכר לבן/מעובד או סוכרים אחרים שנספגים במהירות במחזור הדם – גורמים לעלייה חדה בייצור והפרשת האינסולין בגוף. כשזה קורה לעתים קרובות – הגוף מתחיל לפתח עמידות לאינסולין, שכתוצאה מכך גורמת לייצור אף מוגבר יותר של אינסולין".

הבעיה היא, שרמות גבוהות של אינסולין בגוף עלולות לשבש לנו את ההורמונים. "האינסולין גורם לשחלות לייצר יותר אנדרוגן או טסטוסטרון, שאלו גורמים לצמיחת שיער עבה בפנים, בצוואר ובחזה", מסביר ד"ר הארטמן. "אצל נשים בעלות נטיות גנטית לכך, זה יכול במקביל להוביל לדילול שיער בקרקפת, מצב רפואי שנקרא אלופציה אנדרוגנית". הצלחנו לשכנע אתכם להתרחק מסוכר?