בתקופה מאתגרת זו, כשהילדים נמצאים הרבה בבית, עולה זמן הצפייה מול המסכים, ואיתו עולה גם כמות אכילת החטיפים. על פי משרד הבריאות, המזון המעובד והחטיפים אשר ממלאים את מדפי הסופרים עשירים בסוכר, מלח חומרי צבע, טעם וריח וגורמים לתחלואה מוגברת ובעיות בריאות רבות כמו סכרת והשמנת יתר, גידול הסיכון לתחלואה בסרטן, הגברת דלקתיות בגוף, יתר לחץ דם ועוד.
כדי להחליף את החטיף המזיק בחטיף בריא ממליצה עירית וולף גודמן, מטפלת ברפואה סינית ומנהלת את היחידה לרפואה משלימה א.ר.ם, המרכז הרפואי הרב-תחומי לרפואת א.א.ג, אסותא רמת החייל, לבחור כברירת מחדל בפופקורן כחטיף שמחמם את הלב בפשטותו.
לכבוד יום הפופקורן הבינלאומי שאלנו אותה - למה דווקא פופקורן? מהם מעלותיו וחסרונותיו? ומה הדרך הבריאה ביותר להכנתו?
איך עושים את זה נכון?
על פי וולף גודמן, התירס על סך חלקיו, כולל הקליפה, הינו דגן מלא. גרעיני התירס המיובשים, מקור חטיף הפופקורן, הינם בעלי ערכים תזונתיים טובים. הם נוגדי חמצון ואנטי דלקתיים ועשויים לעזור בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן, מחלות לב וכלי דם.
הפופקורן המומלץ הינו זה שבהכנה ביתית. מומלץ להכינו ממקורו הטבעי האורגני ולא מהפופקורן המוכן בשקיות, העשיר בחמאה, שכידוע אכילה מוגברת שלה מעלה את הכולסטרול ה"רע" ואת הסיכון למחלות לב, ומומלץ ביותר להמעיט את השימוש במלח. הדרך הבריאה ביותר להכנה הביתית היא ע"י התפחה בחימום וללא שמן. אך אם כבר שמן, אז מומלץ לעשות שימוש בשמן זית או שמן קוקוס.
>> והנה עוד חלופות בריאות לנשנושים
הסכנות - ודרכי הטיפול
לימי הסגר ובכלל, ניתן להפוך את חווית הכנת הפופקורן להנאה משותפת עם הילדים שמתרגשים מרחש התפקעות הגרעינים. עם זאת, מומלץ שלא לתת פופקורן לתינוקות וילדים מתחת לגיל 5 מחשש לחנק.
ד"ר שי שניידר, מומחה ביחידה לניתוחים אנדוסקופים של האף, סינוסים ובסיס הגולגולת בא.ר.ם ומנהל את מוקד א.ר.ם URGENT!, מסביר כי במקרה של חנק בו התינוק משתעל בחוזקה, נושם היטב ובוכה, יש לעקוב בדריכות ולוודא שהגרגר נפלט החוצה בשיעול או נבלע פנימה לתוך הקיבה. מקרה של קושי בנשימה, שיעול חלש ועור כחלחל מחייבים התערבות דחופה. יש לכרוע או לשבת ולהחזיק את התינוק עם פניו כלפי מטה כשגופו נתמך על זרוע המטפל. את הראש והלסת יש לתמוך בכף היד נמוך מחזהו ולתת עד 5 מכות עוצמתיות עם בסיס כף היד השנייה בין שכמותיו של התינוק. במקרה שהגוף הזר לא נפלט יש לסובב את התינוק כשפניו פונות כלפי מעלה, לתמוך בגופו עם הברך ובראשו עם כף היד וללחוץ חמש פעמים על החזה פנימה לעומק של כשלושה ס"מ מתחת לקו האופקי שבין פטמותיו. אם הגוף הזר לא נפלט יש לסובב שוב את התינוק ולחזור על הפעולות עד לשחרור הגוף הזר. במקרה של אובדן הכרה יש לבצע פעולות החייאה ולהזעיק את מד"א.
עוד ב-mako בריאות:
>> הסימנים הפחות ידועים שמעידים על אינטליגנציה
>> זה מה שיקרה לגוף שלכם כשתפסיקו לאכול בשר אדום
>> בעקבות מות בת ה-40: הסימנים שאסור להתעלם מהם
שאיפה של גרעין תירס בקרב ילדים גדולים ואף במבוגרים לרוב לא תגרום לחנק, מסברי ד"ר שניידר, אלא להילכדותו של הגרעין בפיצולים הקטנים של סמפונות הריאה. לאורך זמן,הימצאותו של הגרעין עלולה לגרום לדלקות ריאה חוזרות ולשיעול טורדני. לכן, יש לפנות בהקדם לקבלת עזרה רפואית לצורך שליפתו. מאחר ומעטפת גרעין התירס לא תמיד מתפקעת בתהליך הכנתו, מלבד הסכנה שבשאיפתו, ילדים נוטים לשחק עם הגרעין הקשה ועלולים בטעות לתחוב אותו אל תוך האף ולתעלת האוזן. זהו גוף זר שעלול לפצוע, להכאיב ולגרום לנזק. בשל מרקמו החלק והנוקשה שליפה בטוחה עשויה להוות אתגר ודורשת מכשור ייעודי מיומנות גבוהה ולפיכך דורשת לעיתים קרובות התערבות של רופא אף אוזן גרון מנוסה.