למזון משומר יש סטיגמה פחות חיובית ממזון טרי או קפוא, אבל התמונה המלאה מעט יותר מורכבת. לפחות מבחינה בריאותית, רוב החומרים התזונתיים של המזון דווקא כן נשמרים בקופסאות שימורים. חלבון, פחמימות ושומן אינם מושפעים מתהליך השימור, ורוב המינרלים והוויטמינים המסיסים בשומן כמו ויטמינים A, D, E ו-K נשמרים גם הם. עם זאת, כמויות קטנות של ויטמינים, בייחוד אלה הרגישים לחום כמו ויטמין C, עלולות ללכת לאיבוד.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

מאמר משנת 2020 השווה בין פירות משומרים, קפואים וטריים, ומצא ששלושת הסוגים שומרים על רמות דומות של חומרים מזינים. לפי חוקרים מאוניברסיטת מישיגן סטייט, פירות משומרים מזינים בדיוק כמו טריים או קפואים. אף שתהליך השימורים עשוי להפחית את כמות הוויטמינים המסיסים במים כמו B ו-C, אין לו כל השפעה על חלבון, פחמימות, מינרלים או ויטמינים מסיסים בשומן (כמו A ו-E), ולמעשה הוא אף  עשוי להגביר את תכולת נוגדי חמצון.

הכימיקל המסוכן שנמצא ב-10% מהשימורים

למרות העובדה שקופסאות שימורים שומרות על מרבית הרכיבים התזונתיים, מסתבר שיש סיבה להפחית בצריכתם. ביספנול A, או בקיצור BPA, הוא חומר כימי המצוי בכ 10% מהשימורים. כיום השימוש העיקרי ב-BPA הוא בבקבוקי פלסטיק, מיכלי אחסון מזון, והוא עדיין משמש בבטנה של שימורים רבים. זאת אף שה-FDA אסר את השימוש ב-BPA בבקבוקי תינוקות ובאריזה של חלבונים לתינוקות בשנת 2012.

סקירת מחקר משנת 2007 שפורסמה ב- Reproductive Toxicology מצאה כי BPA בדם של נשים קשור להשמנה, הפלות מרובות, תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS) והיפרפלזיה של רירית הרחם. מחקר נוסף חשף כי גם מינון נמוך של BPA עלול לגרום להשפעות שליליות על תאי החלב, מה שמוביל לסיכון מוגבר לפתח סרטן השד.