העולם מתחלק לשני סוגי אנשים, אלה שחייבים לעשות דאבל דיפינג (טבילה כפולה) של צ'יפס בקטשופ ואלה שמסתפקים בטבילה אחת ויחידה. כעת מומחים טוענים שיש צד אפל במיוחד לדאבל דיפינג ושהוא אף עשוי להיות מסוכן יותר ממה שחשבנו.

 >> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

דאבל דיפינג תמיד היווה סוגיה מורכבת, בעיקר באירועים חברתיים בהם מונח על השולחן מטבל שכולם חולקים. אנשים מסוימים מאמינים שאין כל בעיה עם טבילה כפולה ואילו אחרים מאמינים שמדובר בהפצת חיידקים לא אחראית בעליל ושיש לטבול את הצ'יפס (או נאצ'וס, או כל דבר אחר) רק פעם אחת. בפעם השנייה שטובלים הצ'יפס כבר "נגוע" בחיידקים שמקורם בפה ולכן רבים נרתעים מזה.

במסגרת התכנית Food Unwrapped של ערוץ 4 הבריטי, נבחנה הסוגיה המורכבת שהיא "האם דאבל דיפינג הוא באמת פשע?". ומסקנותיהם מוכיחות שלשונאי הדאבל דיפינג יש סיבה טובה להמשיך לשנוא את זה. מתברר שהמטבלים האהובים עליכם עלולים להיות קרקע פורייה לנגיפים כמו הרפס ונורו-וירוס (נגיף שאחראי בעיקר לדלקת הקיבה והמעיים). מומחים מזהירים מפני מטבלים שמצויים מחוץ למקרר שעות ארוכות, מה שיכול להוביל לשגשוג של חיידקים במטבל. אם הסביבה חמימה, אז זה בהחלט יכול להגביר סיכון להתרבות של חיידקים.

עוד ב-mako בריאות:
>> 7 חוקי ברזל: הבלוגרית חושפת את הכללים לבטן שטוחה
>> "לא שמתי לב שהילד הקטן שלי נחנק מול עיניי"
>> שבעה דברים שאתם חייבים לעשות אחרי סקס 

ככל שהמטבל דליל יותר - כך הוא מסוכן יותר

מיקרוביולוגים בדקו שלושה מטבלים: חומוס, איקרה ושמנת חמוצה. הם גילו שככל שהמטבל דליל יותר, כך גובר הסיכון להתרבות של חיידקים. אז מדובר בחדשות רעות לחובבי הסלסה והשמנת החמוצה ואולי קצת פחות טובות לחובבי הגוואקמולה. במהלך התכנית, טבלו צ'יפס נגועים בחיידקים בשלושת המטבלים ולאחר שעתיים בדקו את מצב החיידקים במטבלים וגילו שיש פי 100 יותר חיידקים בשמנת החמוצה, בהשוואה למטבל "נקי".

החיידקים התפשטו במהירות גם באיקרה ונמצאו פי 50 יותר חיידקים בהשוואה למטבל לא נגוע. החומוס הראה הכי פחות חיידקים לאחר שעתיים. לכן, הסיקו המדענים כי הכול קשור למידת הדביקות של המטבל. המומחים טוענים כי אם אתם חולקים מטבל, אלה המטבלים הנוזליים יותר שאתם צריכים להיזהר מהם, כיוון שבהם ישנו סיכוי גבוה יותר שיטפטף רוטב נגוע בחיידקים מהפה שלכם חזרה לקערה – ובכך יגרמו לשגשוג של חיידקים במטבל.

ממרח חומוס ביתי (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
הכי בטוח | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

המומחה ג'ונתן פרנס הוכיח באמצעות אבקת UV ותאורה מיוחדת – שתוך חמש דקות גם נגיפים כמו נורו-וירוס יכולים להתפשט במהירות. נוסף על כך, הוא סיפר כי אפילו טיפת רוק קטנה של אדם הלוקה בהרפס יכולה להדביק ולגרום לאדם בריא לסבול מפצעי הרפס חוזרים ונשנים במשך שארית חייו. זו לא אמנם סיבה לפניקה, אבל בהחלט כדאי להיזהר ולא להשאיר מטבלים בטמפרטורת החדר (בייחוד כשחם) זמן ממושך מדי. ושיהיה בתאבון.