אם חשבתם שבירה עושה לכם כרס סיכוי גדול שטעות בידכם. ישנם מאכלים שיכולים לגרום לנו לכרס והצטברות שומן באזור הבטן, למשל סוכר פירות שנקרא פרוקטוז - מסתבר שצריכת יתר שלו הופכת לשומנים שמצטברים ישר בתאי השומן שבאזור הבטן. הפרוקטוז היותר בעייתי הוא הפרוקטוז שמופק בתעשייה מסירופ תירס: אפשר למצוא אותו בדגני בוקר, חטיפי בריאות, עוגות, עוגיות וגם במשקאות קלים ממותקים.
הפרוקטוז הטבעי שנמצא בפירות עצמם פחות מזיק, אבל גם במקרה הזה כדאי לא להגזים ולא לאכול יותר מארבעה פירות ליום. לפי מחקרים, גם ממתיקים מלאכותיים במשקאות דיאטטיים גורמים לעמידות לאינסולין שמשפיעה על הצטברות שומן באזור הבטן.
בנוגע למיתוס ה"בירה המנפחת", הפתעה: אין הוכחות שבירה גורמת לכרס. הנשנושים ליד הבירה, כמו זיתים אגוזים ופיצוחים, הם אלו שמכילים מאות קלוריות לעומת הבירה שמכילה רק כ-43 קלוריות ל-100 גרם.
ומה באמת עושים עם הכרס? על מנת להיפטר מהכרס יש לשמור על פעילות גופנית ועל דיאטת דלת פחמימות. כמו כן, להכניס לתזונה היומית קטניות ותה ירוק.