העולם מתחלק לשני סוגי אנשים: אלו שתמיד צריכים לחכות לכולם שיסיימו לאכול - ואלה שאחרים תמיד מחכים להם שיסיימו. אם אתם משתייכים לקבוצה הראשונה, סימן שאתם כנראה אוכלים קצת מהר מדי. אכילה מהירה אמנם לא מסכנת חיים (אם כי היא כן מציבה אתכם בסיכון גבוה לחנק), אבל היא כן יכולה להוביל לכמה תופעות לוואי פחות נעימות. 

הנה כמה דברים שקורים כשאתם אוכלים מהר מדי:

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

נפיחות

אכילה מהירה מדי יכולה להוביל לגזים ולנפיחות בבטן. הסיבה לכך היא שכשאתם אוכלים מהר, אתם לרוב בולעים יותר אוויר בדרך, שיכול להוביל לנפיחות לאחר מכן. בנוסף לכך, כשאתם אוכלים מהר, אתם לועסים פחות את האוכל שלכם, כלומר הוא נבלע בחתיכות גדולות יותר, שיכולות להקשות על תהליך העיכול. ככל שלועסים את המזון יותר, כך קל יותר למערכת העיכול שלנו לעכל אותו. וכשמערכת העיכול שלנו מתקשה בתהליך, זה יכול להיות לא נעים ומלווה בכאבי בטן ולעתים גם בעצירות או שלשולים עקב עיכול לקוי.

עלייה במשקל

ידוע כי המוח שלנו מתחיל לקבל אותות של שובע רק לאחר כ-20 דקות. כך שככל שאתם אוכלים מהר יותר, כך אתם עלולים לאכול יותר ממה שהגוף שלכם צריך ואתם למעשה עלולים להמשיך לאכול יותר גם אחרי ששבעתם - מבלי לדעת שכבר שבעתם. לכן דיאטנים רבים ממליצים לאכול לאט ובלי הסחות דעת. המתינו קצת בין ביסים וככל הנראה שתגלו שאתם שבעים עם כמות קטנה יותר של אוכל ממה שאתם רגילים לאכול בדרך כלל.

נפיחות בבטן (צילום:  Thunderstock, shutterstock)
אם אתם סובלים מנפיחות וגם נוטים לאכול מהר, ייתכן שיש קשר בין הדברים | צילום: Thunderstock, shutterstock

 עוד ב-mako בריאות:
>> אוהבים תרד? יש משהו שאתם צריכים לדעת
>> מחקר מצא יתרון נוסף לחיסון הקורונה
>> יש לכם טעם מוזר בפה? זו עלולה להיות הסיבה

ויש גם מחקרים שמצביעים על קשר בין אכילה מהירה לעודף-משקל. במחקר שפורסם ב-2011 נמצא קשר בין BMI גבוה יותר לאכילה מהירה בקרב נשים בגיל העמידה. מחקר אחר שנעשה ביפן ופורסם ב-2017 מצא גם כן קשר בין אכילה מהירה לעלייה במשקל בקרב מתבגרים. 

סיכון גבוה למחלות לב

מחקרים מצאו קשר בין אכילה מהירה לתסמונת מטבולית - קבוצה של גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, שיכולה לנבא תמותה מוקדמת. זה לא מפתיע בהתחשב בכך שנמצא גם קשר בין אכילה מהירה לעלייה במשקל, שהיא גם גורם סיכון לתסמונת מטבולית. במחקר שפורסם בשנת 2014 ונמשך שלוש שנים, נמצא קשר בין אכילה מהירה לסיכון גבוה יותר לתסמונת מטבולית בקרב אוכלוסייה יפנית. החוקרים הסיקו כי אכילה איטית יכולה להיות גורם חשוב למניעת תסמונת מטבולית.