אין ספק שהפסקת הצהריים היא הרגע האהוב עלינו ביום העבודה. כולנו צריכים הפסקה אחרי שעבדנו שעות ברצף מתחילת היום ואין כמו מזון כדי להפוך את היום שלנו לטוב יותר. אך עם כל השמחה, אנחנו שוכחים כמה חוקים שחשוב להקפיד עליהם כדי שארוחת הצהריים שלנו לא תהרוס לנו את הבריאות. אם אתם מקפידים על אורח חיים בריא ובדרך גם רוצים לשמור על הגזרה – הטיפים האלו יעזרו לכם להגיע לשם.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. אתם אוכלים על שולחן העבודה

אם גם לכם יוצא לאכול מול המחשב בעבודה, דעו שאתם עושים טעות ענקית – כיוון שזה עלול לגרום לכם לאכול יותר מהרגיל. מחקר שנעשה על ידי אוניברסיטת בריסטול הראה כי אכילה על שולחן העבודה יכולה להגדיל את כמות האוכל שאתם צורכים במהלך הפסקת הצהריים שלכם. כיוון שדעתכם מוסחת, אינכם שמים לב לכמה בדיוק אכלתם וזה למעשה יכול להוביל לכך שתאכלו יותר. צר לנו לבאס, אך חוק זה תקף גם לסמארטפונים, לכן מומלץ פשוט להניח הצידה כל מכשיר טכנולוגי בזמן הארוחה.

2. אתם אוכלים יוגורט דל-שומן

לשומן יש מוניטין רע בכל הנוגע לשמירה על המשקל, אך גם הקפדה על מוצרים דלי-שומן באופן תמידי לא מבטיחה בריאות. ממחקר שפורסם בכתב העת הרפואי American Journal of Clinical Nutrition עולה כי אנשים שצרכו תזונה המכילה מוצרים עם אחוזי שומן מלאים היו בעלי סיכון נמוך יותר לפתח סוכרת סוג 2, בהשוואה לאנשים שצרכו מוצרים דלי-שומן. העדיפו יוגורט יווני שאינו דל-שומן והוסיפו פירות ואגוזים.

3. אתם אוכלים לבד

הטיפ הזה הפתיע גם אותנו: כדי לשמור על הבריאות שלכם, מומלץ שתאכלו את ארוחת הצהריים יחד עם חברים. כך לפי מחקר שנעשה באוניברסיטת קיימברידג' והראה כי אנשים שאכלו לבד נטו לאכול ארוחות שאינן כוללות את הכמות היומית המומלצת של ירקות – ולפיכך תזונתם הייתה פחות בריאה והעלתה את הסיכון למחלות כמו סוכרת וסרטן.

עוד ב-mako בריאות
>> אתם חייבים להפסיק להוסיף לימון לשתייה שלכם
>> לעולם אל תאכלו את הדברים האלה ביחד
>> לא מחלה: זאת תרופה שגרמה לעיוות הזה

4. אתם מחממים במיקרוגל את הארוחות בכלי פלסטיק

מה לא נאמר על אותן קופסאות פלסטיק שמאחסנות את ארוחת הצהריים שלנו? מחקרים רבים הראו כי חימום בכלי פלסטיק עלול להזיק לבריאות שלנו ואיכשהו, הנוחות עדיין גוברת על הכל ואנשים רבים עדיין משתמשים בהם לחימום ארוחות במיקרוגל. על פי בית הספר לרפואה בהרווארד, חימום מזון במיקרוגל בתוך קופסאות פלסטיק המכילות ביספנול A (הידוע גם בקיצור BPA, כימיקל שמשפר את עמידות הפלסטיק) ופתלטים, יכולות לגרום לכימיקלים אלו לזלוג לתוך המזון שלכם. ההשלכה הבריאותית של זה עשויה להיות פגיעה בבלוטת התריס וברמות ההורמונים בגוף. נסו להשתמש בקופסאות עשויות זכוכית או קרמיקה.

5. אתם אוכלים מהר מדי

לפעמים העומס בעבודה לא מאפשר לנו לשבת בהפסקת הצהריים ולאכול בנחת ופעמים רבות אנחנו עלולים למצוא את עצמנו אוכלים ארוחה מהירה וממשיכים ביום העבודה. אבל אם אתם רוצים לשמור על הבריאות ועל הגזרה, כדאי לכם להימנע מזה כמה שיותר, כיוון שאכילה מהירה מובילה לכך שתאכלו יותר. מחקר שפורסם בכתב העת Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics  מצא כי אנשים שנוטים לאכול מהר יותר נמצאים בסיכון גבוה יותר לסבול מעודף משקל מאשר אנשים שאוכלים לאט.

אישה אוכלת מהר (צילום: Kalamurzing, Shutterstock)
מי שאוכל מהר - אוכל יותר | צילום: Kalamurzing, Shutterstock

6. אתם אוכלים יותר מדי אוכל בריא

האם יש דבר כזה יותר מדי אוכל בריא? במקרים מסוימים – כן. אם אתם מעדיפים נשנושים בריאים כמו אגוזים ושקדים על פני חטיפים מלוחים וממתקים, אתם כבר בדרך הנכונה. אבל חשוב לזכור שגם הבחירות הבריאות שלכם עשויות להיות מלאות בקלוריות וגם אותן כדאי לצרוך במתינות. המנה היומית המומלצת של שקדים היא כרבע כוס ואם לא תיצמדו לזה, אתם עשויים לצרוך הרבה יותר קלוריות ממה שאתם חושבים, כאשר חצי כוס שקדים מכילה כ-300 קלוריות. חשוב למדוד את המנה שאתם לוקחים ולא לנשנש מול המחשב בעבודה מבלי לשים לב לכמות שאתם צורכים.