האבוקדו משתלב נהדר בתזונה הים תיכונית. יש לו טעם נהדר וייחודי ומרקם המשתלב בצורות הכנה שונות: החל מסושי דרך סלטים ועד קינוחים (כן, מה ששמעתם!). אבל מעבר ליתרונות הקולינריים שבו, יש לו גם כמה נקודות חוזק משמעותיות בהיבט התזונתי.

תורם לתחושת שובע: השומן שבאבוקדו בריא ומזין, ומכיל ברובו חומצות שומן בלתי רווי, שעדיפות על פני שומנים רוויים כמו חמאה או מרגרינה. שילוב של שומנים בלתי רווים בתזונה היומית עוזר להשיג תחושת שובע לאורך זמן.

מאזן כולסטרול: במחקרים רבים נמצא ששומנים המצויים באבוקדו, הנצרכים במינון נכון, מסייעים לאזן את רמות הכולסטרול בדם.

גזים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בעיות עיכול? אבוקדו יכול לסייע | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תורם לתפקוד תקין של כלל מערכות הגוף: האבוקדו מכיל ויטמינים מסיסים בשומן וכן כמות יפה של ויטמין 6B הידוע ביתרונותיו הבריאותיים הרבים, ויטמין K, אשלגן, סידן וחומצה פולית - כל אלה תורמים רבות לתפקודי הגוף השונים.

עוזר לפעילות מעי תקינה: האבוקדו מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים, החשובים לבריאות תקינה של המעיים וכן להגנה על הגוף מפני מחלות כמו סוכרת ומחלות לב.

אבוקדו (צילום: shutterstock_Krasula)
יש בו כל כך הרבה יתרונות שזה פשוט פשע לא לאכול אותו | צילום: shutterstock_Krasula

כמה כדאי לאכול?

חשוב שלא להפריד באכילת האבוקדו, שכן למרות יתרונותיו הרבים הוא גם עשיר מאוד בקלוריות. חצי אבוקדו ליום בהחלט יאפשר ליהנות מתכונותיו הטובות בלי לפגוע במשקל התקין.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת