בשנים האחרונות, נכנס היוגורט לתפריט היומיומי כמעט של כל בית. בהתחלה הוא עשה את הפריצה שלו בגזרת הנשנושים, כמעדן לשעות הרעבות של היום כשהקיבה מקרקרת והנפש רוצה משהו קליל, אבל היוגורט הוא הרבה יותר מרק נשנוש. למעשה הוא מרכיב וחומר גלם מושלם שהופך הרבה מנות לנימוחות, רכות, אווריריות ומזינות.
קיבלתם תיאבון? הנה 3 מנות קלילות, נהדרות ומהירות עם יוגורט שיסדרו לכם בקלות ארוחת בוקר או ערב לכל המשפחה:
בית לזית
אוהבים הפתעות? אז במאפה החמוד הזה יש לפחות אחת. כמובן ששם המנה מסגיר אותה, אבל הילדים שלכם לא צריכים לדעת, רק כשייתנו ביס ראשון בכדור הקטן הזה הם יגלו זית טעים שמסתתר שם. אבל מה שבאמת מוצלח במתכון הזה הוא השילוב של היוגורט היווני בבצק מקמח כוסמין, אותו תוכלו למצוא בטעמי תות, לימון ומנגו אפרסק וכל זה עם 7% אחוזי שומן. היוגורט היווני מקפיץ את המנה בזכות המרקם והטעם המפנק, הנימוח והעשיר אבל עם יתרונות מהבית של היוגורט כמובן, שניים במחיר של אחד. בקיצור לגמרי התוספת שתופסת ומוסיפה רובד אחר לטעם. כנסו, נסו את זה בבית.
למעבר למתכון המלא לחצו כאן
לביבת כרובית ענקית
עוד אחת מהתכונות המוצלחות של יוגורט היא היכולת להפוך לרוטב משובח בלי יותר מדי מאמץ. במתכון הזה יש לביבת כרובית מזינה וטעימה להפליא אבל מה שהופך את המנה ליהלום אמיתי הוא הרוטב שמקפיץ אותה לדרגת מלוכה. נכון, זהו לא רוטב בסיסי לילדים אבל גם האנשים הקטנים מתעלפים על הטעם. מה שכן, אם קהל הסועדים שלכם הם ילדים, שימו עין על כמות השום שאתם מכניסים שם, סבבה? אגב, מדובר ברוטב שתוכלו להשמיש לשלל מטעמים אחרים. טיפ: נסו לאפות את הלביבה היקרה הזאת במקום לטגן כדי לקבל מנה מזינה יותר. ותסמכו עלינו, היא יוצאת אפילו עוד יותר מושלם.
למעבר למתכון המלא לחצו כאן
לחמניות יוגורט ודבש
רק מהשם של המתכון אנחנו מרגישים שנחתנו על ענן. מדובר כאן בלחמניות רכות במיוחד ונימוחות בזכות היוגורט היווני המפנק והקרמי שמחליף חלק ניכר מכמות הנוזלים ומשווה לבצק מרקם רך וטעם נפלא. היוגורט מוסיף לבצק נימוחות וטעם עדין שאין שני לו. אין בבית יוגורט יווני? גם יוגורט ביו 3% יכול לעבוד כאן יופי. תוסיפו לזה את החמאה והדבש ותקשיבו לנו, אין סיכוי שתוכלו להתפשר על לחמניות שהן פחות מזה אחר כך.
למעבר למתכון המלא לחצו כאן