אין כמעט הורה שלא מכיר את הסיטואציה: רגע לפני שאתם קופצים לסופר, הילדים כבר דואגים לארגן לכם רשימה משל עצמם. ואיך לומר את זה בעדינות? מוצרים בריאים פחות סביר למצוא בה.
אז אחרי שמילאתם את מבוקשם, וציידתם מחדש את המזווה בחטיפים ובדברי מתיקה לשעת חירום, בואו נדבר רגע על מה שבאמת כדאי להם לאכול. במחשבה שניה, "לאכול" זו מילה גדולה. בואו נתחיל מזה שהמוצרים הבאים יככבו אצלכם באופן קבוע ברשימת הקניות, בתקווה שחלק מהם גם יגיעו לפה של הקטנים. תתחילו לרשום:
חלב מועשר: פי שניים סידן
כמות הסידן היומית המומלצת לילד היא כי 1200 מ"ג. הבעיה: כדי שהילד יצרוך את הכמות הזאת, הוא צריך לאכול לא מעט מאכלים עשירים בסידן, כמו למשל: ירקות ירוקים, טחינה ומוצרי חלב.
אפשרות נוחה וזמינה, שתעזור לכם להגיע אל היעד המומלץ, היא לדאוג שיהיה בבית חלב מועשר.
הוא מכיל פי שניים סידן לעומת חלב רגיל וגם ויטמין D המסייע בספיגתו. כוס חלב מועשר מכילה 400 מ"ג סידן - כשליש מכמות הסידן היומית המומלצת.
לחם שיפון: משביע לאורך זמן
בניגוד ללחם מקמח לבן, שאינו משביע לאורך זמן ומכיל מעט מאוד סיבים תזונתיים, קמח שיפון מכיל דגנים מלאים וערכו הגליקמי נמוך יותר, מה שמסייע לשמור על תחושת שובע ממושכת.
פלפל אדום: אחד ביום יספק את כל כמות הוויטמין C הנדרשת
פלפל אדום הוא אחד הירקות הבריאים והמומלצים ביותר לילדים (וגם להורים).
הוא מכיל כמות נאה של רכיבים חיוניים, ביניהם: ויטמינים, מינרליים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. יתרה מכך, בפלפל ממוצע יש 80 מ"ג ויטמין C, שזה כבר מכסה את כמות הויטמין C המומלצת עבור ילדים. קל, טעים, בריא וטבעי.
טחינה: שומנים חיוניים
בדומה לשמן זית ולאגוזים, גם הטחינה היא מקור מצוין לשומנים חיוניים. ניתן להעשיר באמצעותה את הרוטב לסלט ואפילו לאפות איתה. פיתה מחיטה מלאה עם טחינה וסלט היא יופי של ארוחת ערב.
ביצים: חלבון, ויטמינים ומינרליים
יש כל כך הרבה סיבות לאכול ביצים, בעיקר בתקופת הילדות כשהילד מתפתח וזקוק לרכיבים מזינים. הביצה מכילה חלבון איכותי מן החי (החלק הלבן שבה), והחלמון (הצהוב), מאגד בתוכו אין ספור ויטמינים חיוניים וגם מינרלים כמו אבץ וברזל החיוני במניעת אנמיה – תופעה שכיחה בילדות.
טונה: דרך קלה לצרוך חלבון ואומגה 3
בניגוד לשימורים שונים שאינם מומלצים לצריכה באופן קבוע, הטונה יכולה לשמש פתרון קל, מהיר ומזין לארוחת הערב המשפחתית, בעיקר כשהיא מוגשת לצד סלט ולחם דגנים. היא עשירה מאוד בחלבון ובאומגה 3 ומומלצת לצריכה עד פעמיים בשבוע. בקיצור, תמיד כדאי לדאוג שיש לכם כמה קופסאות טונה במזווה.
יוגורט: חיידקים ידידותיים
אם יש משהו שתמיד כדאי להחזיק במקרר זה יוגורט. לרוב תאריך התפוגה שמצוין על גבי האריזה מאפשר לשמור אותו במשך ימים רבים, וזאת הודות לחיידקים הידידותיים שבו, שמומלצים ביותר לילדים. היוגורט עשיר גם בסידן, בחלבון וניתן לאכול אותו בתוספת פירות למשל. אמנם, ילדים שרגילים לאכול יוגורט טבעי לרוב אינם זקוקים לתוספת מתוקה, אבל אם מתעוררת דרישה כזאת, תמיד אפשר להוסיף למנה מעט סילאן או מייפל טבעי.
בננה: עשירה באשלגן ועמילן
הבננה היא פרי עמילני המכיל כמות נאה של קלוריות וגם סוכר פירות. מדובר בפתרון נהדר עבור ילדים בררנים, הזקוקים להעשרת הקלוריות היומיות. בננה שלמה מספקת אנרגיה זמינה והיא מומלצת בעיקר לפני פעילות גופנית או בתחילת יום לימודים. ניתן לאכול אותה במקום דגני בוקר שפחות מומלצים לצריכה יומית, ובתוספת יוגורט טבעי.
שמן זית: משפר את זמינות הוויטמינים בסלט
עשו לכם הרגל: בכל פעם שאתם מכינים לילדים סלט ירקות, שלבו בו כף או שתיים של שמן זית ומעט לימון. השמן מסייע לספיגת הוויטמינים והמינרליים החיוניים שבסלט – בעיקר ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין E A D ו K. הלימון תורם לספיגת הברזל שבהם.
קוואקר: רב תכליתי
שיבולת שועל להכנה מהירה היא מוצר חובה בכל בית שיש בו ילדים. היא מתאימה אפילו לפעוטות חסרי שיניים שיכולים ליהנות מדייסת קוואקר איכותית, אשר בתוספת חלב מועשר הופכת להיות אופציה משובחת לארוחת בוקר או ערב. מעבר לכך, אפשר להשתמש בה גם כתוספת מעשירה לבלילת החביתה, לציפוי השניצל ואפילו להכנת עוגיות קוואקר איכותיות, שיכולות לשמש כקינוח מועדף שניתן להכין בבית ביחד עם הילדים בקלות.