כמו בכל הסיפורים המכוננים, השינוי של דודי ברון, מאמן כושר בן 33, התחיל כבר בילדות. "עשיתי הרבה ספורט כשהייתי ילד, אבל עדיין תמיד הייתי ילד שמן וכל הזמן היו קצת צוחקים עליי. הבעיה שלי היתה התזונה שלי", מספר ברון. "באתי מבית מרוקאי, ויש שם אוכל בשפע, ובחיים לא אומרים לך לא אם אתה רוצה לאכול עוד. זה לא עזר שעשיתי אגרוף תאילנדי וכדורגל, עדיין הייתי מקבל תגובות של "חבל שאתה שמן", ובאזור גיל החטיבה הבנתי את הקטע ופשוט התחלתי לקצץ בכמויות".

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"הבנתי שאני לא צריך להאביס את עצמי ופשוט הפסקתי לאכול כמו שהייתי רגיל. היית נגיד אוכל פיתה אחת במקום שתיים, שם לב לדברים קטנים, פחות נוגע במתוקים ומנסה לאזן את עצמי". ואכן, השינוי לא איחר להגיע, ברון ירד המון במשקל, בערך 20 קילו ואז באמת התחיל להרגיש טוב עם עצמו. "הפסקתי עם הסוכר, קיצצתי בכמויות המלח, והתחלתי להבין שהאוכל ה"מנחם" הזה פשוט גרם לי להיות מדוכא".

מפה לשם, הוא נכנס יותר ויותר לתחום הכושר עד שהפך להיות המאמן המוכר שהוא היום. "התחלתי כשהגעתי לתל אביב מראשון. עבדתי בכל מיני חדרי כושר ציבוריים ולאט לאט נכנסתי לזה יותר ויותר, למדתי את הענף והגברתי את הלימודים שלי עוד ועוד - למדתי עוד קורסים בוינגייט, עד שהגעתי לתחום האימונים האישיים", הוא מספר. "זה התחיל מחבר של חבר, לפני 9 שנים, ומפה לאוזן הגעתי לעוד ועוד מתאמנים. אני פחות בעניין של פרסום, אנשים פשוט שומעים עלי ומגיעים".

דודי ברון (צילום: צילום ביתי)
"אין צורך במכשירים, מה שחשוב לנו זה התנועה" | צילום: צילום ביתי

הוא בן 33, נשוי לעדי ואב ליונתן, בן שנה וחצי. לפני 5 שנים פתח את הסטודיו הקטן והצנוע שלו במרכז תל אביב. "בעבר הסטודיו שלי היה בנוי על טהרת הבודי בילדינג, כמו כל חדר כושר, מלא במכשירים - לחיצות חזה, מכשירי ריצה, היה פה הכל, אבל תמיד הרגשתי שמשהו חסר", הוא אומר. 

הסבל גורם לאושר

עם הזמן הסטודיו של ברון החל לתפוס תאוצה, השיא היה כשאימן את גל גדות בהכנות לסרט "וונדר וומן" ואז, סופסוף, מצא באמת את מה שמתאים לו. "כשגל גדות התאמנה פה זאק סניידר הבימאי של הסרט שלח אלי מאמן, אחד מהגדולים בעולם, מארק טוויט, שהוא ידוע כמאמן שעובד מהפקה להפקה עם כל המפורסמים בארה"ב. המטרה באימונים לסרט היתה הגדלת מסת שריר, חיטוב וכוח. הוא הגיע אלי לשבועיים כדי שנעבוד ביחד באופן אינטנסיבי. הוא לימד אותי את השיטה שלו וזו שיטה שאימצתי לחלוטין באימונים שלי. תוך שבועיים התחלנו לראות שינויים מדהימים על גל ומשם הרסתי למתאמנים שלי את החיים", הוא צוחק.

"בעצם כל שיטת העבודה שלי השתנתה מאז שפגשתי את טוויט. הוא שינה לי את כל הפרספקטיבה לחיים בתחום הכושר. אין צורך במכשירים ומספיק משקולות ומשקל הגוף. מה שחשוב הוא התנועה והטכניקה".

A photo posted by dudibaron (@dudibaron) on


השיטה החדשה זנחה את המכשירים ונתנה משקל גדול יותר לעבודה עם משקל גוף. "החלטתי שאני לא נוגע יותר במכשירים של חדר כושר. יש משקולות, קטלבל, כלוב של מתח ומאנקי בר והמון עבודה על בוקסים בגבהים שונים. בנוסף, אני עובד עם חבל ששוקל 30 קילו, זה כלול בהמון פיזיות מבחינת ידיים כתפיים, גב, ויש חשיבות לתנועה- צריך להיות בחצי סקוואט, וזו פעילות אירובית בטירוף. לעבוד עם זה חצי שעה זה כמו לבקש מאלוהים שיקח אותך", הוא צוחק, "ואני אוהב שאנשים מרגישים ככה, שהם לא יכולים לעלות במדרגות אחרי האימון, זה אומר שזה עובד".

 עוד ב-mako בריאות:
>> מלך עמידות הידיים: הכירו את יובל איילון
>> היורש של עידו פורטל: הכירו את רועי גולדשמידט
>> בנות חזקות זו לא מילה גסה: המטפסות הבולטות בישראל

ואכן, האימון שברון פיתח הוא פונקציונלי לחלוטין ומשלב בין עבודה עם משקל הגוף ובין שימוש משקולות והגעה למשקלים כבדים. בנוסף, הדגש הוא על רכישת מיומנות בתנועות בסיסיות כמו סקוואט. "אני שם דגש על תנועה בתרגילים מסוימים, על לתת רק לשרירים הנכונים לעבוד בכל תנועה. המטרה בתרגילים היא שהבטן תייצב ותעבוד תמיד, בכל תרגיל הבטן היא המייצב שלנו. יש תרגילים בסיסיים שכולם חייבים לדעת לעשות, וזה מגיע למשקלים מאוד גבוהים, אבל אצלי עושים את אותו הדבר גברים ונשים- גם סקוואט עם משקלים, גם מתח, גם שכיבות סמיכה, גם מתיחות מסוימות – זה משהו שחייבים לשמר", מסביר ברון. "ואז מגיע הקטע של האתגר, לדעת לשלב דברים כמו פירמידות או אימונים עצימים יותר עם חצי דקה של מנוחה. זה משתנה ותלוי בכמה האדם מתאמן ומה התוצאה שאתה רוצה להביא אותו אליה".

שגרת האימונים

חוץ מזה שהוא מאוד עסוק בלאמן את הלקוחות שלו בצורה אינטנסיבית וטוטאלית, ולהיות גםא בא במשרה מלאה, ברון מוצא גם את הזמן לעצמו ומדובר בהמון המון זמן. "אני משתדל להתאמן בין ארבע לשש פעמים, ולרוץ לפחות פעם פעמיים בשבוע, וכמובן, לפחות פעם בשבוע גם לשחק כדורגל בשביל הנפש".

כמה זמן אורך האימון שלך ומה הוא כולל?

"האימון שלי יכול להימשך 40 דקות או שעה וחצי, תלוי אם זה יותר אירובי או עם יותר משקלים - משקלים זה אימון ארוך יותר ומלווה במנוחות. תמיד יהיו גם תרגילים אירובי, בין אם זה חתירה או אייר בייק או כל דבר אחר. אם יש משהו שאני חייב לשמר זה שיהיה פן אירובי בבנאדם, כל מתאמן חייב לדעת לעשות את שני הדברים – גם אירובי וגם כוח".

דודי ברון (צילום: צילום ביתי)
בסטודיו הפרטי שלו בתנוחת סקוואט עם שתי משקולות קלטלבל | צילום: צילום ביתי

ומלבד שיטת האימונים שהתפתחה במהלך הקריירה שלו, יש גם את עניין האימון של סלבס לצורך מטרות קצרות טווח. מפורסמים כמו יהודה לוי, איתן פוקס, טום באום, דודי בלסר, אורי פפר, עמית פרקש, שירה נאור ועוד מתאמנים אצלו בסטודיו - והוא עושה הכל כדי להגיע איתם למטרה שהציבו לעצמם. "המטרות של המתאמנים פה משתנות, בין אם זה דוגמנית, שחקן או בחורה שפשוט רוצה להיות יותר חטובה או גבר שרוצה להביא את הגוף שלו למיצוי של יכולת", מסביר ברון. "הדבר הראשון שאני שואל מתאמן זה מה הוא רוצה ואני משלים במה הוא צריך. נתקלתי כבר מהכל, עבדתי כבר עם כולם ודוגמניות ושחקנים, הכל קיים".

"כששחקן מגיע ויש לו סדרה עוד חודשיים והוא צריך להיראות יותר שרירי, מתאמנים כמה שיותר - לפעמים גם פעמיים ביום – העיקר שמגיעים למטרה. אני לא מאמין בירידה דרסטית במשקל, אבל כשזה מגיע לאימון של מקצוענים שצריכים לעלות מסה במהירות לקראת צילומים, עושים כל מה שניתן כדי להגיע למטרה בצורה הכי נכונה שיש".

מה היחסים שלך עם המתאמנים המפורסמים שלך?

"הסטודיו שלי זה מקום של מפלט ושקט שנותן להם חופש מכל הצילום והפפראצי – אני לא בנאדם כזה, אני מעולם לא מבקש תמונות ולהצטלם בשבילי, זה מקום של שקט וככה אני מתנהל", הוא מסביר. "עבדתי עם כולם, ואין לי שום תמונה עם אף אחד – זה לא הקטע. אני רוצה לשמור על זה כמקום של שקט, שהבנאדם ירגיש שהוא חופשי מכל מה שמסביב ופשוט ישקיע באימון ויגיע למטרה. דווקא במקרה של שחקנים ודוגמניות, אני יודע שהם ישקיעו באימון ובעצמם – ולכן זה יותר קל להביא אותם להישגים".

בסך הכל, עם הלו"ז הצפוף שלו, הוא רואה בעבודה שלו ממש שליחות. "זו זכות לאמן אנשים, ובטח להצליח בזה. הדבר שהכי עושה אותי מאושר הוא לראות בנאדם משתפר, יורד במשקל ומרוצה מעצמו. אנשים שעולה להם הביטחון, זה עושה לי הכי טוב בעולם. אני מת על העבודה שלי. אני הכי אוהב לראות שינויים על אנשים ואנשים שמאושרים לבוא לפה, ואני חושב שהאושר שלהם תלוי בסבל שנגרם להם במהלך האימון".

טיפ למתאמן המתחיל

"הכי חשוב זה להתחיל, לא לחפש לכם ימי מנוחה, יש 168 שעות בשבוע, שעה ביום זה יפה מאוד לתת לעצמך. לא לוותר, אם אותו ילד שמן שצחקו עליו הוא היום מי שאתם, זה הדבר היחיד שיוכל לעזור לכם להתפתח ולהשתנות".

>> עוד בכושר: אלוף הקרוספיט: הכירו את עומרי פלד