אם המטרה שלכם היא להשיל קילוגרמים או בכלל לחיות בריא, לעשות ספורט זה אחד החשובים. אבל האמת היא שזה יכול להיות מאוד מביך ולא נוח להתאמן בחדר הכושר, בעיקר אם אתם לא בכושר. אז איך מתגברים על הקושי ופשוט מתחילים להתאמן?

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. תתחילו מהקל אל הכבד

אם אתם חדשים בזה לגמרי או חוזרים לאחר הפסקה ארוכה, אל תקפצו ישר למים העמוקים. אתם לא רוצים לסכן את הגוף שלכם במאמץ אינטנסיבי מדי, חשוב שתדעו מה הגבולות שלכם ותעבדו לפיהם. אל תדאגו, הגבולות שלכם ילכו ויתרחבו עם הזמן, אבל בינתיים תהיו סבלנים וסובלניים כלפי הגוף שלכם.

2. תשקיעו בכפות הרגליים שלכם

כפות הרגליים שלכם הן הדבר הכי חשוב כשזה מגיע לאימונים, משום שהן מחזיקות את כל העומס של משקל הגוף. אז לפני שאתם מתחילים להעמיס על עצמכם משקלים, כדאי שתדאגו לתמיכה נכונה לכפות הרגליים שלכם.

3. שימו מוזיקה

מה שיכול להפיג את המבוכה שלכם ולגרום לכם להרגיש טוב עם עצמכם זה הפלייליסט הנכון. תכינו לכם רשימה של שירים שיעצימו אתכם, שימו אוזניות ותתנפלו על האימון הזה בשתי ידיים. חוץ מזה שיהיה לכם הרבה יותר כיף, זה גם מוכח מחקרית, מוזיקה נותנת לכם מוטיבציה להתאמן יותר. מומלץ בחום.

4. תתלבשו כמו שצריך

תבואו מוכנים לאימון אינטנסיבי, מי שנוהג להזיע מאוד – שילבש בד מנדף זיעה, או אפילו חולצה דקיקה יותר שתגרום לכם להזיע קצת פחות. לנשים, חשוב למצוא את חזיית הספורט הנוחה ביותר שתחזיק את הכל במקום, כך ששום דבר לא יפריע לכן במהלך האימון. ברגע שאתם סגורים על הלבוש אפשר להתחיל.

5. שימו לב לכאבים

עשיתם תרגיל חדש וכואב לכם? אם זה כאב חד או משהו שכואב לאורך זמן, משהו שמרגיש מעבר לשריר תפוס, כדאי שתשימו לב לכאב הזה ותטפלו בו. התרגילים המתאימים יוכלו דווקא להקל על כאבי מפרקים וברכיים, התייעצו במאמן מוסמך או כל איש מקצוע מתאים.

עוד ב-mako בריאות:
>> נמאס לכם מטונה? נחשו כמה חלבון יש במאכלים הבאים
>> "המחלה שלי שקופה, אבל אני לא": החיים עם פיברומיאלגיה
>> איך נפטרים מריח רע מכפות הרגליים? הטיפים הכי הזויים שיש ברשת

6. תרגיעו עם הקפיצות

כל התרגילים שכוללים קפיצות וריצה יכולים לגרום לזעזוע בברכיים ובירכיים, בעיקר אם אתם לא רגילים לזה. האפשרויות הטובות יותר למתחילים הן דווקא הליכה וריצה, כל פעילות שמצמצמת את מידת הזעזוע למפרקים. בהתחלה כדאי לעשות הכל קצת יותר לאט, ברגע שתשלטו בתנועה כבר תוכלו להגביר את הקצב.

7. קחו הפסקה

אם קשה לכם לעמוד לזמן ממושך, זה ממש בסדר, פשוט תקחו הפסקה מדי פעם ותלכו לשבת בצד. עם הזמן זה ישתפר, אבל בינתיים תקשיבו טוב טוב לגוף. אתם לא צריכים לענות את עצמכם, ואין סיבה לדאוג, ככל שתתמידו יותר באימונים, כך הם יהפכו ליותר קלים, ועוד תמצאו את עצמכם מחפשים דרכים חדשות לאתגר את עצמכם.

8. אל תתפשרו על חדר הכושר 

במיוחד אם יש לכם קושי בלהגיע לחדר כושר ולהתאמן מול כולם, חשוב שתבחרו את המקום שיתאים לצרכים שלכם. אל תלכו למכון הקטן ליד הבית רק כי הוא זול יותר, אם אתם יודעים שלא תרגישו בנוח להתאמן שם. תשקיעו בעצמכם, גם אם זה אומר ללכת למקום שיש בו תשלום נוסף על חוגים או שיש בו מכשירים מיוחדים שאתם אוהבים. לעשות מנוי לחדר כושר רק בשביל לעשות וי זה ממש לא מה שיעזור לכם להיכנס לכושר, תמצאו את המקום שבאמת מתאים לכם.

9. תנסו את החוגים בחדר הכושר

בשלב הראשון של האימונים שלכם, אם עוד לא נוח לכם להתאמן מול הרבה אנשים, תנסו ללכת לחוגים, שם יש קבוצות יותר קטנות ויחס יותר אישי מהמדריכים. יוגה יכולה לעזור לגמישות שלכם ופילאטיס יכול לעזור לחיזוק שרירי הליבה. יש עוד המון אפשרויות מלבד המכשירים בחדר הכושר, פשוט תנסו אותם.

10. תשמרו על האיזון

אל תלכו לחדר הכושר כשאתם מתים מרעב, מיובשים או עייפים – כל דקה מהאימון תרגיש הרבה יותר קשה ומלאת סבל אם תבואו לא מוכנים מראש, וזה יכול מן הסתם לפגוע בביצועים שלכם באימון. ואם השרירים שלכם תפוסים ללא תקנה, אתם לא חייבים לעשות תרגילי כוח בכל יום, פשוט תעשו פעילות אירובית קלילה. אם פספסתם אימון- בקטנה, מה שכן, כל הפסקה של מעל 4 ימים תפגום בהתקדמות שלכם, אז תקפידו לפחות על 2-3 אימונים בשבוע.

(מקור)

>> כמה זמן לוקח להיכנס לכושר?