הבעיה הכי גדולה של בני האדם בעידן השפע היא שהתרגלנו לקבל הכל ומהר, ואם אפשר שיהיה ממש קל בדרך כי להזיע זה לא מגניב, אבל יש דברים שאין להם קיצורי דרך. חשוב לדעת, אחת ולתמיד, שעל מנת  להשיג גוף חזק, חטוב ובריא - אנחנו חייבים לעבוד קשה. ככל שהדרישה שלכם מהגוף שלכם יותר גבוהה, כך גם  תצטרכו לעבוד קשה יותר.

אי לכך ובהתאם לזאת, היום נדבר על אחד האימונים שבאמת עובדים בו מאוד קשה אך התמורה שווה. הכירו את אימון הקרוספיט - אימון שתזיעו בו, אבל כשתחזרו מהים או עם שקיות מהסופר - תבחינו בהבדל ובתוצאות. הנה כמה עובדות שכדאי לכם לדעת על האימון שיגרום לכם להרים גלגלים, לטפס על חבלים ולקפוץ מעל ארגזים וחומות כמו פנתרים.

  1. לא אימון לעצלנים

    אלירן אפללו, מאמן קרוספיט ובעל הסטודיו "willpower", מתעקש שהקרוספיט הוא אימון שמתאים לכולם, רק לא לעצלנים. "זה עניין של רצון. לאנשים שרוצים באמת לעבוד קשה ורוצים לעשות שינוי. פחות לאנשים שרוצים לסמן וי על כך שעשו ספורט כי 'יש להתאמן' ו'יש לעשות ספורט'. להתאמן זה לבוא ולהכין את עצמך להשתפר ולעבוד קשה וזה דורש המון זמן וכוח רצון, ויש לעשות ספורט שאת זה אפשר לעשות ב-45 דקות ולסמן וי. לעשות ספורט זה יכול להיות כל דבר כמו ספינינג או משקולות, כל אימון אותו דבר. בלהתאמן אתה צריך כוח רצון ומוטיבציה גדולה לשינוי. זה דורש הרבה פעמים לפנות זמן מעבר לשעה והמון השקעה בטכניקה". 
  2. כמה קלוריות שורפים בקרוספיט?

    אז אם אתם לא עצלנים ומוכנים לאתגר, דעו שבקרוספיט שורפים המון, אומר אפללו ומפרט: "באימון קרוספיט של שעה ורבע בממוצע שורפים בין 700-1200 קלוריות. יש אימונים שמגיעים גם לשעה וחצי. הסיבה שבגינה שורפים הרבה מאוד קלוריות טמונה בטכניקה, שמוציאה מהמתאמנים הרבה מאמץ וגם עבודה אינטנסיבית עם משקלים כבדים עם הרבה מאוד סטים וחזרות בזמן קצר. כך יוצא למשל באימון אפשר להרים 40 קילו ב-100 חזרות בזמן קצר של עשר דקות בערך. זה הופך אותך לסוג של מכונה. דבר נוסף שקורה בקרוספיט הוא שהאימון משתנה ולא חוזר על עצמו - מה בהכרח עוזר לשרוף המון שכן בכל פעם ניתן להגיע להישגים חדשים. ברוב מכוני הכושר וחללי הסטודי אין גורם משתנה אז הגוף מתרגל ולא שורפים אותו דבר ובגלל זה ברוב המקומות אנשים משתעממים ולא חוזרים ובקרוספיט אנשים לא משתעממים וממשיכים להתמיד". 

  3. איך בנוי שיעור קרוספיט?

    "שיעור מורכב מעבודה על גמישות, מתיחות וחימום, לאחר מכן מגיע החלק של טכניקה ואז מגיעים לחלק העיקרי שהוא עבודה על זמנים, כלומר: בזמן קצר אנחנו צריכים להספיק כמה שיותר סטים וחזרות. לפעמים זה 100 חזרות ב-10 דקות ולפעמים צריך להספיק כמה שיותר סיבובים בזמן קצר, עבודה על תחנות משתנות". 
  4. מה הכי חשוב לדעת על האימון לפני שמתחילים?

    קרוספיט (צילום: unsplash)
    מתאים לכולם, רק לא לעצלנים | צילום: unsplash
    "צריך להיות מוכן לזה שקרוספיט הוא מסע שלוקח אותך עד הקצה. אתה צריך לדעת למה אתה נכנס, כי זה משהו שלא עשית מעולם. חשוב לדעת שאם אין לכם מטרה של שינוי ועבודה קשה מראש - אל תיכנסו לזה כי זה יזרוק אתכם החוצה. פתאום תגידו לעצמכם למה כל הסבל הזה? מצד שני, אם תמצאו את עצמכם בקרוספיט ותיהנו, הסיפוק הוא גדול ובהתאם גם התוצאה שנראית לעין. בקרוספיט יש הכל מהכל: גם רכיבה, גם שחייה, גם אופניים, יש סשן איש ברזל, יש חבלים, יש ריצה, יש סחיבה, יש הנפות. יש את כל הענפים בתוך הקרוספיט. העניין הוא ללמוד את כל הענפים האלו ולהתמקצע בהם וזה דורש ממך זמן ולא להיות עצלן. שוב מדגיש: זה לא לעצלנים".
  5. נשים בקרוספיט – תפסיקו לפחד

    אין מנוס מהשאלה שעוברת בראשן של לא מעט נשים – האם זה בשבילן כל המשקלים האלו, החבלים והקפיצות? אפללו טוען שמדובר בספורט שבונה גוף חזק ואינו מנפח את השרירים בניגוד לדעה הרווחת. "חשוב לי לשנות את הסטיגמה שקרוספיט מנפח את הנשים. קרוספיט יוצר גוף חזק ונכון וכל העניין הוא בתזונה, שהיא היחידה שמנפחת. אפשר לעשות קרוספיט ולשמור על גוף נשי וחטוב".