בשנתיים האחרונות, בעקבות טרפת הכושר הכללית, נראה כי כולנו מחפשים את הטרנד הבא; את האימון שמשגע את העיר ושגרם למיטב הסלבס להתחטב, את האימון שישנה את כל מה שחשבנו על כושר גופני וכולל גם אקססורי צבעוני. אך מתברר שאותם "טרנדים" לוהטים היו פה כבר מזמן, עם קצת פחות גלאם והרבה פחות יחסי ציבור. מהו מקורם? תנו לנו להלשין:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?


האימון: שק בולגרי (SUPLES)

לכאורה מדובר באביזר חדש בארצנו שבאמצעותו יוצרים אימון שעובד על כל הגוף ומשלב עבודה אירובית. בפועל - מדובר בשיטה שפותחה בבולגריה כחיקוי לפעולת מגדלי הכבשים - שבמקום להשתמש בשק, השתמשו בעזים.
הציוד הומצא על ידי מאמן היאבקות בולגרי ומתאים לא רק למתאבקים או למתאמנים תחרותיים, אלא גם למתאמנים מן השורה שרוצים לגוון באימונים שלהם ולהתנסות בדברים חדשים. מדובר באימון שמפתח סיבולת כוח מתפרץ, מיומנויות וטכניקה, חיזוק פלג גוף עליון וחיזוק הרגליים. הפעם בגרסה ידידותית יותר לבעלי חיים.

שק בולגרי
במקור הייתי עז. שק בולגרי


האימון: קטלבל


המשקולת המוזרה הזו כבשה את ארצנו לפני כשמונה שנים בסערה ונמצאת היום בכל חדר כושר, סטודיו ומועדון קרוספיט. את הקטלבל מרימים, דוחקים ומניפים בעיגול ואפילו זורקים ותופסים. בעבודה עם הקטלבל אנו יכולים לעבוד על כל שריר בגוף ולהרגיש את שרירי הליבה שלנו זועקים. כמו SUPLES, גם הקטלבל יגרום לנו להזיע ולעבוד עבודה אירובית ואנאירובית.
חדש? לא ממש. ברוסיה ישנם מתכונים של עוף שעוברים מדור לדור שבהם משתמשים במשקולת לשבירת העוף, ועוד בשנת 1704 השתמשו חוואים ועובדי נמל רוסים במשקולות הפעמוניות, שהיוו למעשה יחידת מדידה רוסית עתיקה הנקראת פוד.

אימון קטלבלס (צילום: Shutterstock)
היישר מהנמל! אימון קטלבל | צילום: Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> אם תאכלו את זה בארוחת הבוקר שלכם אתם תרזו
>> מה הסיכוי שגם אתם על הקשת האוטיסטית?
>> האם דיאטת 17 הימים שווה את זה?


האימון: הרמת משקולות

אחת הסיבות לכן שהרבה מתאמני חדר כושר התאהבו בעולם הקרוספיט היא הנפת המשקולות. יותר ויותר מתאמנים גילו את העולם (הכבד) הזה ואת האופציה לקחת את המשקולת ולא סתם לנפח בעזרתה את השריר אלא לאתגר אותו בשתי תנועות בסיסיות (אך מאוד מורכבות): הקלין אנד ג'רק והסנאצ'.
חדש בעולם? לא ממש. הרמת משקולות כיכבו במשחקים האולימפיים בשנת 1896, ולאחר מכן ירדו אל העם: כאשר עובדים עם שחקני כדורסל בקולג' על כוח מתפרץ, ברור לכולם שהם מתרגלים הנפת משקולות, כי די במעט משקל על המוט בשביל לשפר את ביצועיו של השחקן גם במגרש. אז מעבר לעובדה שלפתע מאמני הרמת משקולות רוסים מצאו עצמם מאוד מבוקשים, הנה עוד משהו טוב שהביא הקרוספיט - מודעות לכך שלהרמת משקולות יש השפעה על מרכיבי הכושר הגופני, ושלא מדובר בתחום גברי קשוח בלבד. 

ממש לא סיים עם הלשון בחוץ (צילום: Tom Pennington, GettyImages IL)
לא רק למי שמתכנן להגיע לאולימפיאדה. משקולות | צילום: Tom Pennington, GettyImages IL

האימון: TRX

הייתי אמור לכנות את האימון בשם "אימון במנח תלוי" או "אימון רצועות תלייה", אך המותג הזה - TRX - שמיוצר בארה"ב והיה בשימוש בצבא האמריקאי, הביא למהפכה כל כך גדולה בשוק הכושר בישראל, שכל שם אחר שאינו שלושת האותיות שמייצגות את הרצועות שנתלות מכל עץ רענן ובכל סטודיו שמכבד את עצמו, יעשה לו עוול. 
האימון הוא כנגד משקל הגוף ועובד מעולה על מרכז הגוף, יכול לשלב גם אירובי ומתאים לכולם - גברים, נשים, מתחילים ומקצוענים. 
רעיון מעולה, לא? ממש מזכיר את הטבעות האולימפיות, רק קל בהרבה. גם הטבעות האולימפיות היו במשחקים האולימפיים בשנת 1896, והמתעמלים נמדדו על פי שלושה אלמנטים: תנופה, כוח והחזקה, נשמע מוכר?

אימון TRX (צילום: Shutterstock)
הצבא האמריקאי שדרג את הטבעות | צילום: Shutterstock

אז המסר הוא מאוד פשוט: אין קיצורי דרך ואין המצאות חדשות; לפעמים יש גל של יוגה ששוטף את העיר ולפעמים הוא על ערסלים, לפעמים מיובא מכשיר חדש של פילאטיס שספק אם ג'וזף חשב עליו כשהמציא את השיטה ולעיתים מחליטים שמה שחם עכשיו זה דווקא פילאטיס על גלשנים. אנחנו בתעשיית הכושר תמיד ננסה לארוז את האימון יפה יותר, סקסי יותר ונגיש יותר, כזה שלא יגרום לכם לפחד ואולי הפעם כן לנסות משהו חדש. אותו משהו חדש שקיים כבר מאות שנים.

נדב מאירסון הוא מנהל רשת מועדוני הכושר "זאוס" ומרצה במכללת רידמן

 ואיך נראה ההיריון של אלופת העולם באיגרוף תאילנדי?