אם נשאל את היילי ביבר או את קנדל ג'נר מה גרם להן לבחור בפילאטיס כחלק בלתי נפרד משגרת התחזוקה היומית שלהן סביר להניח שהתשובה תהיה שזהו שילוב מושלם של כוח וגמישות, כזה שעובד מצד אחד על כל הגוף אבל גם מדייק את העבודה על אזורים ספציפיים שכולנו אוהבים להרגיש.

אם נשאל את ג'וזף פילאטיס, ממציא השיטה, מה עומד מאחורי הסוד הגדול של הפילאטיס, התשובה תהיה איזון בין גוף לנפש, והשאיפה לתקן את הנזקים שמייצר לנו סגנון החיים המודרני הכולל חוסר תנועה ויציבה ונשימה לא נכונות.

אימון הפילאטיס כבר מזמן כבש את העולם וצפוי להמשיך כאחד מהמגמות המובילות בשנים הקרובות. סקרים רבים מראים כי זוהי הפעילות המועדפת על המין הנשי, ואפשר לבצע אותו במגוון סגנונות כגון פילאטיס קלאסי, פילאטיס שיקומי, פאוור פילאטיס ופילאטיס פונקציונלי, כולם יכולים להיות מתורגלים בקבוצות קטנות, גדולות, או באימונים אישיים.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Hailey Bieber Style‎‏ (@‏‎haileybstyle‎‏)‎‏

אז תכלס, מה זה פילאטיס?

אימון פילאטיס יכול להתבצע על מזרן, כיסא או מיטת פילאטיס (פילאטיס מכשירים). רפרטואר הפילאטיס כולל מגוון רחב של תרגילי כוח וגמישות שרבים מהם אפשר למצוא גם בסגנונות אימון אחרים, אבל מה שהופך אותו לייחודי הוא דווקא החיבור שלו לנשימה, לריכוז ולהיכרות המעמיקה עם הגוף. מתרגלי הפילאטיס יעידו כי מדובר באימון שאיננו דורש עצימות גבוהה, אך עדיין התחושה היא של עבודה קשה, מדויקת ואיכותית, שגורמת לגוף לעבור תהליך אמיתי ומספקת תוצאות.

הרפורמר (מיטת הפילאטיס) הוא הכלי הנפוץ היום לתרגול הפילאטיס, והוא כולל מסגרת, מזרן, קפיצים בדרגות קושי שונות, רצועות ואביזרים נלווים המאפשרים עולם שלם של תנועה. שיעור הפילאטיס מתחיל בדרך כלל כמו כל אימון בחימום הגוף, אך החימום יהיה איטי יותר, ממוקד יותר ובדגש על הדרגתיות, דווקא כי בשלבים מאוחרים יותר של האימון השרירים נדרשים לעבודה בטווחים גדולים שאיננו מגיעים אליהם באימון אחר.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Kendall‎‏ (@‏‎kendalljenner‎‏)‎‏

במהלך האימון המורה נותן דגשים רבים שמטרתם לפתח את יכולת השליטה וההיכרות עם הגוף, והתיקונים הנדרשים הנפוצים למנח האגן, עמוד השדרה או מפרקים שונים בגוף יביאו בסופו של דבר לשיפור משמעותי בגוף, הן בריאותית והן אסתטית.

"אחד הקסמים של הפילאטיס הקלאסי והפילאטיס הפונקציונלי הוא היכולת שלנו לגרום למתרגל לגעת ולטפל במקומות העמוקים ביותר שהרבה פעמים הוא לא מודע לקיומם ויותר מכך, נמנע מלגעת בהם בגלל כאב או מגבלה", אומרת מור מרגלית, ממפתחי שיטת הפילאטיס הפונקציונלי בישראל ורכזת קורס מדריכי פילאטיס של אקדמיית NEXT&MORFIT.

למי זה מתאים?

אף על פי שבהיסטוריה של השיטה ההתייחסות הייתה יותר לפן השיקומי של פצועים ממלחמת העולם הראשונה שהיו מרותקים למיטה ולאחר מכן לשיקום פציעות בקרב רקדנים, היום השיטה נוגעת בכל קשת האוכלוסייה ומתאימה לכל אדם שמעוניין לשפר את שיווי המשקל, הכוח או הגמישות שלו – מרקדנים ואתלטים מקצועיים, ועד חובבי כושר בכל גיל ונשים בהיריון. העובדה שהפילאטיס אפשרי לכולם היא פקטור משמעותי בפופולריות שלו, כי שיעור פילאטיס שבנוי נכון יקנה חוויית הצלחה, והרי אף אחד לא רוצה להגיע לשיעור ולצאת מתוסכל.

>> מוכנים? אלה חמשת התרגילים הכי מחטבים שיש

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎פילאטיס סיטי Pilates city‎‏ (@‏‎pilates.city‎‏)‎‏

מה פילאטיס לא עושה?

לצד היתרונות האדירים של השיטה חשוב לדעת שזה אינו אימון קרדיו וסקיולרי בעצימות גבוהה שמטרתו הגדלת הגירעון הקלורי ושריפת שומן וגם לא אימון שיכול להחליף הרמת משקלים כבדים לפיתוח מרכיבי כוח באופן פרוגרסיבי. לפילאטיס יש את המגבלות שלו, וגוף בריא הוא גוף שיודע לשלב בין כל האלמנטים החשובים האלה, אבל היום יותר מתמיד אפשר לומר שהפילאטיס הוא בהחלט מאסט.

רק אחרי שמתחילים לתרגל פילאטיס מבינים על מה כל המהומה. השינוי בגוף אדיר וחשוב לכל מתאמן שרוצה לשפר את ביצועיו באימונים אחרים ואת ההתנהלות היומיומית. ג'וזף פילאטיס כתב פעם: "אחרי עשרה שיעורים תרגישו טוב יותר, אחרי 20 שיעורים תיראו טוב יותר, אחרי 30 שיעורים יהיה לכם גוף חדש לגמרי". אז קדימה, שננסה?