אנשים שעושים דיאטות כסאח נכנסים למעגל קסמים שקשה לצאת ממנו; פוצחים בדיאטה רצחנית שקשה לעמוד בה, לא מצליחים להתמיד, מפסיקים את הדיאטה, חוזרים להרגלי אכילה ישנים, מרגישים רע על הכישלון, חוזרים לדיאטת כסאח וכן הלאה. יש משהו בדיאטת כסאח שנשמע משכנע, נגביל את עצמנו לתקופה מסוימת, נוריד במשקל וזהו - אבל זה לא בדיוק הולך ככה. למעשה, דיאטות מהירות מזיקות לכם הרבה יותר ממה שנדמה לכם. הדיילי מייל בדקו עם התזונאיות קרן אנזל וג'סיקה קורדינג מה באמת קורה לנו כשאנחנו נכנסים ויוצאים מדיאטות. 

 כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. עלייה במשקל

אם אתם חושבים שדיאטת כסאח של פחות מ-1,000 קלוריות ביום יכולה להיות דרך חיים – אתם טועים. אנזל וקורדינג אף פעם לא פגשו אדם שדיאטה זו עבדה לו. גם אתם מצליחים לרדת במשקל, לא תצליחו להתמיד בדיאטה זו כיוון שפשוט מאוד תהיו רעבים כל הזמן. בנוסף, ברגע שתפסיקו עם הדיאטה, המשקל יחזור לקדמותו.

2. עייפות 

"זה כמעט בלתי אפשרי לספק לגופכם את המזון שהוא זקוק לו כשאתם אוכלים פחות מ-1,500 קלוריות ביום", מסבירה אנזל. "יש סיבה טובה לכך שגברים ונשים נדרשים לצרוך מספר קלוריות ביום – בין 1,600-2,000 לנשים וכ-2,500 לגברים. המטרה היא לא רק לשמור על משקל תקין, אלא גם על רמת אנרגיה מספקת במהלך היום. כאשר צורכים פחות מכמות הקלוריות המומלצת, הגוף מחפש מקור אנרגיה במקומות אחרים ויותיר אתכם עייפים מהרגיל".

3. ריח רע מהפה

אם גם אתם החלטתם להיפטר מכל הפחמימות בדיאטת הכסאח שלכם, אתם בהחלט לא היחידים. דיאטות כסאח רבות מציעות תפריטים חסרי פחמימות – ולמרות שאולי זה יסייע לרדת במשקל, זה בהחלט לא יעזור לריח שלכם מהפה. מחסור בפחמימות מאלץ את הגוף לפרק שומנים שתוצרי הפירוק שלהם (הנקראים "קטונים") גורמים לריח רע מהפה. ובמילים אחרות: אין פחמימות, אין חברות.

עוד ב-mako בריאות:
>> בחנו את עצמכם: כמה אתם יודעים על הפין?
>> למה כפיפות בטן לא באמת יעצבו לכם ריבועים?
>> לא תאמינו מה יכול לגרום לאנשים להתאהב בכם

4. בריאות הנפש

דיאטה מצריכה המון כוחות נפשיים שיעזרו לנו לחולל שינוי בהרגלי האכילה שלנו. כשאתם נכנסים למעגל קסמים של דיאטת כסאח – הפסקה – דיאטת כסאח וכן הלאה, זה עשוי לפגוע לכם רבות בדימוי העצמי. בסופו של דבר, אתם תפסיקו להאמין בעצמכם וביכולת שלכם לרדת במשקל. "לדיאטות כסאח חוזרות ונשנות יש השפעה פסיכולוגית עמוקה", מסבירה אנזל. "כשאתם נמצאים כל הזמן בדיאטה ומונעים מעצמכם אוכל מסוים, אתם לא מאפשרים לעצמכם לפתח מערכת יחסים בריאה עם מזון. אתם רק מובילים את עצמכם שוב ושוב להתקפי בולמוס".

אישה עצובה (צילום: Nikodash, Shutterstock)
דיאטות כסאח פוגעות בדימוי העצמי | צילום: Nikodash, Shutterstock

5. שרירים ומטבוליזם

כשלגוף אין כמות מספקת של קלוריות לשרוף, הוא פונה לשרירים כמקור לאנרגיה. אך כשיורדים במשקל יורד גם נפח השריר – וכאן הבעיה, כיוון ששרירים שורפים יותר קלוריות משומן. "אם אתם מאבדים מנפח השרירים, עם הזמן אתם גורמים להאטה בקצב חילוף החומרים (חילוף חומרים איטי מאפשר שמירת אנרגיה) ותתקשו אף יותר לרדת במשקל", מסבירה אנזל. בקיצור, ההרעבה משמינה.

6. עצירות

צריכה מועטה של קלוריות מאטה את קצב חילוף החומרים בגוף כדי לשמר אנרגיה. בעקבות זאת, המטבוליזם הופך ליעיל פחות בפירוק מזון, שלעתים קרובות יכול לגרום לעצירות. כמו כן, אנשים בדיאטות נוטים להפחית בפחמימות ובסיבים, המונעים עצירות.

אז מה עושים?

ההמלצה היא לעשות שינוי בתפריט הדיאטה בצורה איטית והדרגתית. "אולי הירידה במשקל לא תהיה מהירה, אבל הסיכוי שתצליחו לשמור על המשקל החדש גבוה יותר", מסבירה קורדינג. לשבור את המעגל זו משימה לא קלה, הדורשת שינויים רבים באורח החיים. לכן, אל תחששו מלפנות לאנשי מקצוע, שיסייעו לכם לבנות תפריט מותאם וגם כמובן לשלב אימונים גופניים כדי להגיע למשקל היעד הבריא בשבילכם ולשמור עליו. 

>> שוק: מתברר שהסלט שלנו בעצם משמין